VÍRUSMENTES NYUGALOM A KÜLSŐ TELEPÜLÉSRÉSZEKEN

A koronavírus az országban bárhol jelen lehet, de eddig városunkat megkímélte. Markót Imre polgármester legutóbb április 20-án adott videó-tájékoztatást a koronavírus-járvány kapcsán, és most is azt mondta, hogy nem tudunk itt igazolt fertőzöttről.

Így igencsak meglepett, amikor ezután azt hallottam valakitől itt benn a városban, hogy a múlt héten Szakállasról elvitt a mentő egy koronavírus-fertőzöttet. Ki is tették a kapujukra a piros karantén-cédulát. Megkérdeztem hát Boldogh Katalint, a szakállasi helyi közösség lelkét, a település legjobb ismerőjét, tud-e erről valamit. Majd ha már ez így felvetődött, a Törökszentmiklóshoz tartozó többi külső településrészről is érdeklődtem ott élőktől, akik szintén ismert és mindenkit ismerő, aktív közösségi szereplők.

SZAKÁLLAS volt a legizgalmasabb, merthogy a szóbeszéd, ami a városig jutott, elég ijesztő. Katalin viszont kis idő múltán, ezt válaszolta: Végigjártam a falut, de nem láttam sehol piros papírt! A "vénasszonyok" tanácsa sem tud mentőről vagy főleg vírusról. A boltban sem tudnak róla. A Holt-Tisza parton pedig ilyenkor nagyon kevesen vannak. Hála az égnek, csak pletyka volt a hír.

ÓBALLA kapcsán ezt a tájékoztatást kaptam: Bár nem működik a régi, bevett módon az offline kommunikáció, mert a kocsma zárva van, de itt úgyis mindenki tud mindent. Viszont nem tudunk sem karanténról, sem fertőzésgyanús esetről ez idáig. Többen járnak innen napi szinten dolgozni Pestre, ők lehetnek esetleg veszélyeztetettek.

SURJÁNY sem érintett a járvánnyal, de még csak a gyanújával sem. Mindenki jól van, az ellátás is rendben, a vegyesboltban minden kapható, ami kell, ha esetleg még sincs valami, azt megrendeli a boltos, és 1-2 nap múlva megérkezik a keresett árucikk.

BARTAPUSZTA: Nem tudjuk meddig, de ez itt most is a nyugalom szigete.

Kedélyesen megnyugtató, megnyugtatóan kedélyes válaszok! Köszönjük!

Sebők Emília


Az indító montázskép fotói a szerző felvételei: A háttérkép Surjányban, az előkép Óballán készült.