VIRÁGOT ÜLTETETT ILI ÉS A POLGÁRMESTER

Tündérvirág Ili újabb hagyományt indít útjára városunkban! Miután a húsvéti tojásfa-díszítés sikeresnek bizonyult, sok örömet okozott az itt élőknek, most a szalagházban lévő boltja előtt ültet Ili virágokat a fák körüli kis területen.

A Tündérvirág bolt előtt közvetlenül már tél vége óta kis halványlila virágú árvácskák vidították a környezetet a nagy platán tövében. Csakhogy ez a kedves kis virág a rövidnappalos dísznövények közé tartozik. Az ilyenek pedig, bármilyen egészségesek is, egyszer csak abbahagyják a virágzást. Itt is ez történt, ezért Ili ma virágos begóniákat ültetett a földbe.

Ezt az újabb akciót azonban már kiterjesztette a szomszédos, a K&H Bank előtti fához is, és ebbe bevonta Markót Imre polgármestert! Ma délután ott kuporgott a fa tövében Ili meg a polgármester és begóniákat ültettek! Az arra járók pedig időnként elcsodálkoztak ezen. De ami szomorú volt közben, hogy sokan ösztönösen, elsőre azt kérdezték, vajon mennyit fognak kilopni ezekből a növénykékből. Reméljük, nem sokat! Reméljük, megszokják, hogy nem lopják!

Ami pedig a hagyomány-indítást illeti, miért ne lehetne ebből tényleg hagyomány? Hogy a szalagház előtti ilyen kis területeket mind beültetik, bevirágozzák. Az ott élők és/vagy az ott üzletet működtetők, ott dolgozók. Akár még nemes versengés is lehetne belőle, hogy kié a szebb! Mindannyian, itt élők, arra járók csak nyernénk vele, ha szebb lenne a szalagház előtti betontérség. És miért kellene ebben is az önkormányzatra várni?

Sebők Emília