ÜTEMESEN ZAJLIK A PIAC FELÚJÍTÁSA

Ma délelőtt az élénk szélben voltunk a piacon. 

Ijesztően csörgött-csattogott fölöttünk és persze az árusok fölött a már jócskán hiányos műanyagtető maradéka, ahogy tépte a szél. Megúsztuk! Egy darab sem szakadt le, amíg ott voltunk. 

És ezzel vége is a veszélyes helyzetnek! Piaci zöldség-gyümölcs kereskedőktől hallottuk, hogy március 20-án, szerdán már odaát, a lebetonozott, asztalokkal felszerelt új helyen fognak árusítani. Aztán majd visszaköltöznek, ha az eredeti helyük rendben lesz, ha azt felújítják. A zöldség-piacon viszont továbbra sem, a felújítás után sem lesz teljes felületen zárt a tetőzet, így nekünk vevőknek fog továbbra is a nyakunkba esni az eső, a hó. 

De ott ahová most mennek a zöldségesek, virágosok, oda majd véglegesen az iparcikk-árusok (szerintem a bazárosok...) lesznek telepítve. Nekik sem lesz mondjuk esőben a zokni és fehérnemű készlet fölött tető. Sátorépítésről meg egyelőre nincs szó. 

Gondolnánk, hogy a mostani ideiglenes átköltözésnek csak örülhetnek az árusok. De igazuk van abban is, amit ellenvetnek: azon a helyen nincs, és a látványtervek szerint később sem lesz, semmilyen tetőzet az árusító asztalok fölött! A primőr árukat, fejes salátát, zöldhagymát, ilyeneket pedig éppen majd most kezdik el piacra hozni. A tető nélküli napsütésbe! Szerintük lehetett volna másként, az áruhoz igazodóbb módon is ütemezni a felújítás egyes fázisait...

Sebők Emília

A képek a szerző felvételei.


A téma előző tárgyalása: PIACI TÖPRENGÉSEK