ÚJRÁZHAT A POLGÁRMESTER!

Lezajlott tegnap az önkormányzati választás, de Törökszentmiklóson a választás utáni reggelen még nincs végleges testületi névsor.

Országosan különösen, de a mi országgyűlési körzetünkben sem volt váratlan és vaskos botrány nélküli a választási kampányidőszak befejező szakasza. Nyilván ez is hatott a választók döntéseire, de természetesen még inkább a helyi viszonyok és a jelöltek egyénenkénti értékelése. Mindezen hatások eredőjeként születtek meg a voksolási eredmények, azokból a szavazatokból, amelyeket a város 16 811 fő választópolgárának az urnáknál megjelent mintegy 41 százaléka leadott:

Polgármesteri posztra Markót Imrét, az OTTHONUNK SZENTMIKLÓS EGYESÜLET jelöltjét, eddigi polgármesterünket szavazták meg a miklósiak, 45,12 százalékos arányban. Budai Ferenc, a FIDESZ-KDNP jelöltje 39,04 százalékot kapott.

Az önkormányzati képviselő-testületbe nyolc egyéni választókerületből és hárman a kompenzációs listákról (amely helyeket a meg nem nyert kerületekben beérkezett szavazatok alapján kapnak a jelölő szervezetek) jutottak be:

Törökszentmiklóson roma nemzetiségi önkormányzati választás is volt tegnap. A névjegyzékben lévő választópolgárok (761 fő) meglehetősen nagy, közel 61 százalékos arányban jelentek meg a szavazáson, tehát jelentősen nagyobb érdeklődést mutattak közösségük sorsa iránt, mint a város egészének lakossága. A több roma szervezet közül, amely jelölteket állított, a Jövő Alakítók Szövetsége Egyesület (JASZ) lett a kizárólagos győztes, mind az öt képviselői helyre a szervezet jelöltje került be:

- ÖKRÖS PÁL ANDOR

- NAGYHAJÚNÉ ÖKRÖS MÓNIKA

- LIBORNÉ ÖKRÖS ÉVA

- MOLNÁR ZOLTÁN

- GYŐRINÉ RÉVFY ÁGNES

A Jász-Nagykun-Szolnok megye Megyei közgyűlés tagjai közé választották a szavazók Fehér Petrát (FIDESZ-KDNP) és Révi Attilát (JOBBIK). És mivel az ilyesfajta kettőzést nem tiltják a vonatkozó szabályok, ezért mind városunk, mind megyénk képviselő-testületében helyet kaptak.

Gratulálok a győzteseknek, a képviselő-testületekbe bekerülteknek! 

Sebők Emília

Az indítókép az OTTHONUNK SZENTMIKLÓS EGYESÜLET eredményváró összejövetelén Molnár Lajos által készített köszöntő videóból lett kivágva.


Az adatok forrása: https://www.valasztas.hu