TŰZOLTÓ ÉS MENTŐHELIKOPTER A LAKÓTELEPEN

A négynapos ünnepi időszak első délutánja máris meglehetős izgalommal járt a Táncsics lakótelepen.

Szombaton délután fél négy körül arra járva azt láttuk, hogy a Táncsics lakótelep alatt tűzoltóautó és mentőhelikopter áll a bámészkodók tág körében. Ritka látványosság ez nálunk, nem csoda az érdeklődés.

Hogy pontosan mi történt, miért volt szükség ezekre a mentőegységekre, arra vonatkozóan már a nézelődőktől is kaptam némi információt, de a pontos tájékoztatás érdekében megkértem mindkét szervezet sajtóügyeletesét, adjon nekünk szakszerű ismertetést:

  • ­Németh Ádám tűzoltó főtörzsőrmester, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvívője elmondta, hogy kisebb lakástűz volt a lakótelep 6. számú épületében. Oltani már nem is nagyon kellett, mire odaértek, a helyi önkormányzati tűzoltó egységnek az volt a teendője, hogy alaposan átszelőztesse a lakást.
  • Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese, Gellér Éva mentőtiszt tájékoztatása szerint: A helyszínre mentőautó és mentőhelikopter is érkezett. A mentők a füstmérgezett nőbeteget emelt szintű ellátást követően, stabil állapotban, földi úton szállították kórházba.

Sebők Emília

A fotó a szerző felvétele.