TOJÁSFA-DÍSZÍTÉS

Tojásfa-díszítés a város központjában, az Újratelepítési emlékmű mellett

Tündérvirág Ili kezdeményezésére a Húsvétra készülve, ma délután, tojásfa lett a szalagház előtti kis téren, az Újratelepítési emlékmű mellett éppen a leveleit bontó kis nyírfából. A Facebook-on megjelent felhívásra kicsik és nagyok hoztak tojásokat és függesztették fel a fa ágaira. Volt, aki csak éppen arra járt, de készséggel segített. Együtt díszítették, mondhatom, díszítettük a város szépítésére, és reméljük, az itt élők örömére a tojásfát. Szalagokat is kötöttünk az ágakra, hogy feltűnőbb legyen a díszítés, különösen a tavaszi szélben lobogva.

Ha pedig valaki úgy érzi, ezzel a régi májusfákat is felidézi az aranyos nyírfácska, az nem baj, hiszen ez két hagyomány összekapcsolódása. Mert akik ott voltunk, mind szeretnénk, ha ma ezen az egyszerre szeles és napos délutánon egy kedves hagyományt indítottunk volna útjára Törökszentmiklóson.

Bármily kicsi, van még a nyírfán hely, aki szívesen tenné, vigyen rá szépen díszített tojáskákat, hogy a tojásfa még szebb legyen, mire eljönnek nemsokára Húsvét napjai.

Sebők Emília

A kép a szerző felvétele.További képek a tojásfa díszítéséről: Fotógaléria