TERVEK MÁR VANNAK AZ ÚJ MENTŐÁLLOMÁSRA

Készülnek az engedélyezési tervek az új, kétszintes mentőállomásunk megépítésére. A kiviteli tervek elkészülte és a finanszírozás biztosítása után következhet a kivitelezésre szóló közbeszerzés elindítása.

Az Országos Mentőszolgálat 2019. július 3-án tette közzé annak az uniós nyílt közbeszerzési pályázatnak az eredményét, amelyet - többek között - Törökszentmiklós új mentőállomásának kialakítását célzó tervezésre hirdettek meg. A feladat magában foglalja a jelenlegi helyen új mentőállomás építési engedélyezési terveinek elkészítését, az engedélyeztetés lebonyolítását, a kivitelezési tervdokumentáció elkészítését és a tervezői művezetést.

A nyertes tervezővel, a hajdúböszörményi székhelyű VASSCOGENPLAN KFT.-vel 2019. június 28-i dátummal kötötték meg a szerződést, amelynek teljesítési határideje az aláírást követő 160. nap. Vagyis már jócskán el kellett készülniük a terveknek, még valamikor a múlt év végére.

Ezért kérdésekkel fordultam Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr-vezetőjéhez, Győrfi Pálhoz, aki a következőket válaszolta:

Az Országos Mentőszolgálat fejlesztését a kormány kiemelt fontosságúként kezeli, melynek számos eleme van. A mentőállomások felújítása és karbantartása folyamatosan zajlik. 2010 óta 107 db jelentősebb mentőállomás felújítás történt meg. A mentőállomás-hálózat felújítása jelenleg is folytatódik, a Kormány döntése alapján országosan 21 mentőállomás felújításának, építésének előkészületei kezdődtek meg, továbbá 6 mentőállomáson kivitelezési munkák folytak, melyből 5 elkészült.

Az új mentőállomások tervezése során - a jogszabályi előírásokon túl - figyelembe vesszük a gazdaságos üzemeltetési és a könnyű, költséghatékony karbantartás szempontjait is, valamint a helytakarékos és alacsony megvalósítási költségű terveket részesítjük előnyben.

A város főépítészének javaslata alapján, a környezetbe illesztés érdekében Törökszentmiklóson az épület kétszintes lesz. A tervek szerint a földszint hasznos alapterülete: 327,79 m², az emelet hasznos alapterülete: 150,71 m², mindösszesen: 478,50 m². A főépítésztől megkaptuk az elfogadott településképi véleményt. Jelenleg elfogadott vázlattervünk van, és most készülnek az engedélyezési tervek.

A korábban biztosított központi forrás az előkészületek, a tervezés költségeit fedezi, a kivitelezés költségeinek forrását ezután kell meghatározni. A közbeszerzési kiírás időpontját a kiviteli tervek elkészülte és a finanszírozás biztosítása alapján tudjuk kijelölni.

Sebők Emília


A projektről előzőleg: ÚJ MENTŐÁLLOMÁSUNK LESZ!