STRAND-VENDÉGEKRE VÁRVA

Optimális esetben van remény a most szombati strandnyitásra, de akkor is csak a hidegvizes medencékre. A veszélyhelyzet időtartama alatt ugyanis nem üzemelhetnek a töltő-ürítő üzemű termálvizes medencék.

A koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedésekről, illetve inkább már azok enyhítéséről szóló kormányrendelet szerint május 4-étől a strandok, szabadtéri fürdők nyitva tarthatnak és látogathatók. Ez a jogi alap, de számos részletszabály betartandó, és ezek miatt még a Törökszentmiklósi Városi Strandfürdő sem nyithat ki. Az üzemeltető Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. megtette a szükséges előkészületeket, műszakilag a strand felkészült a nyitásra, ehhez azonban most különleges hatósági engedélyeket is be kell szerezni.

A strandon a vizsgálatokhoz szükséges vízmintát most hétfőn levették, pénteken lesz eredmény. - tájékoztatott Róth Ervin, a Kommunális Kft. ügyvezetője. A legionella-baktériumra vonatkozó vizsgálat eredményére azonban 2 hetet kell várni.

Holnap jön szemlére a Kormányhivatal illetékes szakembere, akitől azt is remélik, hogy minősíti a veszélyhelyzet miatt hozott intézkedéseket, és segíti a nyitási feltételeknek való megfelelést. Amennyiben a vízminta minősítése megfelelő lesz - beleértve, hogy elég a részeredmény a legionella-vizsgálatról - , és ezt pénteken átadhatják a hatóságnak, van remény a szombati nyitásra.

Ha bármi közbejön, akkor annak ismeretében tudnak újabb nyitási napot kitűzni.

Sebők Emília


A kép a szerző felvétele.


Strandnyitásról előzőleg: KINYITHAT A STRAND! DE NEM AZONNAL!