SIKERES VOLT A JÓTÉKONYSÁGI KONCERT

Múlt hét végén jótékonysági koncertet adott három zenekar a Lukács mozgóban, hogy a bevétellel a Törökszentmiklósi Mentőállomás mindennapi működését támogassák.

A koncertszervezés ötlete Kánya Gergőé, a Road Runners szólógitáros alapító tagjáé volt, és a rendezvényt is ő szervezte 2019. július 13-ára. Az együttes már hét éve működik, és ezzel szerették volna megköszönni az elmúlt években kapott támogatást, segítséget, és a bevétel átengedésével ők is segíteni kívántak. Mert szeretnének valami jót tenni kis városunkért!

A közönség három zenekar műsorát élvezhette: az elsőként fellépő EastPole együttes tagjai nagyrészt törökszentmiklósiak, a Trouble Time pedig a szintén városunkhoz kötődő Road Runners debreceni testvérzenekara.

Hogy miért éppen a helyi mentősöknek szánták a bevételt? Mert Gergő Édesapja, Kánya Lajos, de a keresztapja és a bátyja is ott szolgált, ismert és elismert mentősök a városban. Ezért hát pontosan tudja, milyen rossz körülmények között dolgoznak ezek az emberek: mindennapi használati tárgyak, eszközök (gumikesztyű, mikrohullámú melegítő, hűtőszekrény stb.) vásárlására kellene a pénz...

És most, hogy megvan az elszámolás, kérdésemre Kánya Gergő örömmel számolt be az eredményről: Az adományok végső összege 371 200 forint lett! A legszükségesebbekre mindenképpen elegendő a mentőalapítványnak!

A mintegy 200 fős közönség pedig miközben hozzájárult egy jó ügy támogatásához, nagyszerűen érezte magát a rendezvényen. Ilyen sokan elmentek, pedig aznap este is nyári vihar fenyegetett. Különösen megtisztelő volt, hogy a város polgármestere és alpolgármestere is végig ott volt.


Innentől Gergő saját szavait idézem:

"Sok emberrel beszélgettem az este folyamán, és mindenkitől pozitív visszajelzést kaptam. Örültek, hogy egy jó ügyet támogathatnak, miközben élőzenés koncerten vannak, blues-rock és Rnroll-zenét élvezve.

Azt is többen elmondták, hogy hiányoznak nekik a kulturált élőzenés koncertek. Ezért, bár alig telt el azóta pár nap, már azon gondolkozom, hogy legközelebb milyen programot hozzunk össze a miklósiaknak. Bízom benne, hogy újra fellendül a városban a kulturált élőzene iránti érdeklődés és így az ilyen programok rendezése.

Ami a legjobban tetszett az este folyamán - természetesen a koncerteken kívül -, az az, hogy mindenki ismert mindenkit, mindenkinek voltak ismerősei, mindenki tudott mindenkivel beszélgetni, és ezt látva nagyon jó érzés fogott el.

Köszönöm mindenkinek, akik támogatták az ötletem, és mellém álltak! És köszönöm a közönségnek, ahogy fogadták ezt a programot, hiszen nélkülük semmit nem ért volna az este.

Összesítve, nagyon örülök, hogy egy nagyon jó és emlékezetes este lett az ötletből, és annak meg főleg, hogy ezzel segíteni is tudtunk!

Sebők Emília

A képek a Miklós TV felvételei.