SÁRGA KORLÁT A BICSKÁS-TÓNÁL

Nemrégiben feltűnőre festett korlát jelent meg a Bicskás-tónál, ott ahol az Alatkai út és a Herman Ottó utca találkozik. De elég-e ennyi a hely közlekedésbiztonsági kihívásainak enyhítésére?

Gondosan ápolt, széles fagyalsövény húzódik a Korona-épület előtt, követve a sarok ívét és rontva a kilátást, éppen ott, ahol a járművek kanyarodnak. Talán nem kifejezetten a sövény miatt, de egyébként is segítendő a biztonságos közlekedést, átellenben van egy KRESZ-tükör. Amit viszont inkább csak akkor vesz észre az ember, ha kifejezetten keresi, mert valahogy olyan szerencsétlenül van kihelyezve, hogy haladás közben nem tűnik fel az autóvezetőknek. De ha meg is próbálja az autós arra használni, hogy meglássa benne a másik úton egyébként takarásban közeledő járművet, akkor kiderül, hogy ez a tükör gyakorlatilag hasznavehetetlen. Lehet, hogy túl kicsi és/vagy nem jól van beállítva.

És akkor mindehhez még ott van pár méterre a mély, ásott tó. Nos, ezért tette ki a Polgármesteri Hivatal ide a korlátot. A hivatalos magyarázat szerint: "Az útkereszteződés és a csatornatorkolat között nincs elegendő távolság, a korlát elsődlegesen figyelemfelkeltés céljából került kihelyezésre."

Sebők Emília


A kép a szerző felvétele, 2020. ápr. 30.