REKORTÁN PÁLYÁT ÉPÍT NÁLUNK AZ MLSZ

Az Országos Pályaépítés Program keretében Törökszentmiklós egy 22x42 méteres rekortán pályára nyert pályázatot, amit az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egy évvel ezelőtti elnökségi döntésében hagyott jóvá. - adott tájékoztatást érdeklődésemre az MLSZ Kommunikáció és Sajtókapcsolat részlege.

A tervezett beruházási költség nettó 46 millió Ft, melynek 70 százaléka a TAO-ból (átengedett társasági adó), 30 százaléka önkormányzati önrészből valósul meg. A TAO-felajánló cégeket az önkormányzatnak szükséges közvetíteni az MLSZ felé a 70 százalék lefedésére (ennek jelentős része már rendelkezésre áll). Ebből tehát arra következtethetünk, hogy törökszentmiklósi helyi cégek társasági adó-felajánlásai segítik a Vásárhelyi Pál és a Hock János utca sarkán lévő - jelenleg igencsak elhanyagolt állapotban lévő - sportpálya rekortán pályává fejlesztését.

A kivitelezést nem az önkormányzat valósítja meg, hanem az MLSZ építteti a pályát, és a Szövetség megbízott műszaki ellenőr által folyamatosan felügyeli a megvalósulást. Amennyiben az év első felében befizeti az önkormányzat az önrészt, akkor az idei évben meg tud valósulni az építkezés.

Sebők Emília


Az indítókép forrása: rekortán pályáról az MLSZ honlapján közzétett kép


A város ez évi fejlesztési terveiről: BERUHÁZÁSOK, FEJLESZTÉSEK, FELÚJÍTÁSOK - 2020