REFORMÁTUS ORGONÁNK ÉJSZAKÁJA

Az idén először rendezték meg és rögtön országosan az orgonák éjszakáját. Törökszentmiklós is bekapcsolódott a programba, tegnap, azaz 2019. július 20-án este gyertyafényes zenés áhítatra várták református templomunkba az ilyesfajta nemes művészi élményre vágyókat.

"Orgonával az Ószövetséggel napjainkig" cím köré rendezték a bemutatott zenedarabokat, amelyek az alig egy órás műsor korlátozott idejében is felölelték az európai egyházi zene főbb vonulatait, szerzőit. Az est egyik csúcspontja Johann Sebastian Bach, a zeneművészet kiemelkedő egyénisége, a protestáns egyházi zene jeles, ha nem a legnagyobb, képviselője egyik darabja volt. Nagy Rajmund orgonista-kántor előadásában a templom orgonája tisztán, erőteljesen és sokszínűen szólva töltötte be a szakrális teret. A másik, számunkra meglepetést is jelentő élmény volt, amikor Rajmund saját magát a hangszerek királynőjén kísérve elénekelte Schubert Ave Maria című dalát.

A műsor befejeztével, a templomból kifelé menet Szabóné Csökmei Edit lelkész kínálta a közönség tagjait áldással megírt kis színes papírszalagokkal és nagymamám halála óta nem ízlelt lekváros papuccsal. Testnek és léleknek... KÖSZÖNJÜK EZT AZ ESTÉT!

Sebők Emília