ONLINE ISTENTISZTELET TEMPLOMAINKBAN

A koronavírus-járvány feltartóztatása érdekében minden, csoportosulással járó közösségi tevékenység tilos, ezért a templomokat is bezárták vagy csak egyéni imára, korlátozott időszakban mehetnek be a hívek. Ez utóbbira a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet is lehetőséget ad azzal, hogy a lakóhely elhagyásának alapos indokaként tekinti a hitéleti tevékenységet is.

Az egyházak és papjaik azonban gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez, és az általuk az üres templomokban, de ugyanolyan méltósággal és a liturgiai szabályokat követve megtartott istentiszteleteket az interneten videó-közvetítéssel juttatják el az emberekhez. Az istentisztelet egyházközösség előtti nyilvánossága tehát mégsem szenved csorbát. Különösen fontos ez most a Húsvéti ünnepben, amely a kereszténység legnagyobb ünnepe.

Bordás Péter plébános ma délelőtt - Andrási Zoltán káplán és Palotai Ádám káplán részvételével - a szokott időben megtartotta a katolikus Szentháromság nagytemplomban az ünnepélyes húsvétvasárnapi nagymisét. Orgonán közreműködött Szekeres József kántor. A videófelvétel megtekinthető a Törökszentmiklósi Római Katolikus Plébánia Facebook-oldalán.

A húsvétvasárnapi református istentisztelet élő közvetítése a mai napon, azaz 2020. április 12-én 17 órától kezdődik a templomból. Az áhítaton igét hirdet Szabó József elnöklelkész, orgonán közreműködik Nagy Rajmund. Az élő közvetítés lebonyolítója, mint rendesen, most is a Miklós TV és a későbbiekben az ő felvételükön lesz megtekinthető a mai istentisztelet is. Az Istentisztelet elérhetőségi linkje megtalálható lesz - többek között - a https://www.miklostv.com oldalon, valamint a TV és a Törökszentmiklósi Református Egyházközség Facebook-oldalán.

Sebők Emília


Az indítóképen Bordás Péter plébános a mai élő közvetítésből, Szabó József elnöklelkész a virágvasárnapi (2020. ápr. 5.) ünnepi istentisztelet élő közvetítéséből (Miklós TV) vett fotón látható.