MOL-FERTŐTLENÍTŐSZER – LESZ, DE MÉG NINCS! 

Lehet halandzsázni arról, hogy mennyivel olcsóbb a Mol által gyártott fertőtlenítőszer, mint más hasonló, a piacon lévő készítmény, csakhogy azok jelenleg is a piacon vannak, jó eséllyel megvásárolhatók és használhatók annak érdekében, hogy csökkentsük a koronavírus terjedésének esélyét, veszélyét. A Mol saját fejlesztésű, kéz- és felületfertőtlenítésre is alkalmas készítményéről azonban a cég illetékese is azt mondta az operatív törzs sajtótájékoztatóján, hogy április közepétől lesz elérhető a Mol-kutakon.

Kézfertőtlenítő MOL Hygi Fluid 2L fertőtlenítő folyadék 4340 Ft, nincs raktáron, a megrendelések kézbesítése 2020.04.07. után várható! - olvasom most egy forgalmazó cég honlapján. Közben pedig felhívtam a városunkban lévő és a fegyverneki Mol-kutat, és érdeklődtem a saját fertőtlenítő elérhetőségéről. Válasz: "Még nem kaptunk, és arról sincs információ, hogy mikor érkezik."

Amíg tehát ez a piaci helyzet, lehet okulni az ismert zsidó viccből:

Egyébként pedig a mai, korábban ismeretlen helyzetben el kell fogadnunk azt is, hogy az úgymond létfontosságú termékek árai nagy valószínűséggel hektikusan fognak ingadozni! Amikor 2020. március 11-én az egész ország területére kihirdette a vészhelyzetet a kormány, az emberek őrült felvásárlásba kezdtek. Ennek következtében(!) beindult hát a kereslet-kínálat árfelhajtó mechanizmusa. Majd ahogy megteltek a spájzok, a kedélyek pedig kicsit lenyugodtak, az árak is lejjebb csúsztak. Csakhogy sok kereskedőnél az akkori, kényszerűen a kiugró árakon vett készletből és saját felhasználású eszközből is van még, ezek költsége pedig begyűrűzik az áraikba. Most azonban várható egy kis piaci árnyugvás, de arra senki nem tud megbízható prognózist adni, hogy mi lesz a következő hónapokban! 

Mindenesetre pár perce kaptam a jó hírt: vállalkozói használatra (vagyis nem lakossági megrendelők számára!) fertőtlenítő hatású készítmény 5 literes kiszerelésben nettó 5000 Ft árért beszerezhető!

Sebők Emília


Az indítókép forrása: https://koronavirus.gov.hu/