MÉSZÁROS ZOLTÁNNÉ LETT A KÉPVISELŐNK!

Időközi egyéni választókerületi képviselőválasztás volt ma városunkban: az 1. számú körzet két jelöltje mérkőzött meg, és voksolásukkal Mészáros Zoltánné Dancza Anikót, az Otthonunk Szentmiklós Egyesület (OSZE) jelöltjét tartották - kifejezetten nagy szavazatkülönbséggel - többen alkalmasnak a képviseletünkre. 

Gratulálok, és sok sikert kívánok neki a ténykedéséhez, hogy sikeres képviselői munkája jobbá tegye az életfeltételeket városunkban és szűkebb környezetünkben.

A 2019. október 13-ai önkormányzati választáskor ebben a körzetben a névjegyzéken lévő 2066 választópolgárból 916-an (44,34%) jelentek meg szavazni. Most jóval alacsonyabb, mindössze 27,1 százalékos volt a részvételi arány:

Eredetileg öten próbálták megszerezni itt a választók szavazatait, de mert közülük Fejes Tibor és dr. Pataky Tibor az első helyen azonos számú (291-291) érvényes szavazatot kaptak, a szavazás érvényes, de eredménytelen lett. Ezért kellett kiírni az időközi választást, amelyre viszont már csak Mészáros Zoltánné Dancza Anikó és dr. Pataky Tibor nevezett be.

A mai napon megtartott szavazás eredményes volt, a két szavazókörben a 2071 választásra jogosult polgár közül 562-en szavaztak. Mészáros Zoltánné (Otthonunk Szentmiklós Egyesület/OSZE) 318, dr. Pataky Tibor (Fidesz-KDNP) 240 érvényes szavazatot kapott. Ilyen alacsony részvétel mellett pedig különösen nagynak számít az OSZE jelöltjének 78 szavazattöbbséggel elért győzelmi aránya. 

Az eredmény fellebbezés hiányában január 22-én, szerdán emelkedik jogerőre. Vagyis ebben az esetben a hónap végén megtartandó, soron következő önkormányzati képviselő-testületi ülésen már meglesz az OSZE minősített többsége.

Sebők Emília