MEGÉRKEZETT VÉGRE A LEVÉL! INDULHAT A NYOMOZÁS A SZENDERGŐ KÉPVISELŐ ELLEN!

Megérkezett a Központi Nyomozó Főügyészségre  a Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló határozat. Ez volt a feltétele annak, hogy megkezdődhessen választókörzetünk fideszes képviselőjének gyanúsítotti kihallgatása és egyéb, az országgyűlési képviselőt érintő nyomozati cselekmény. Abban a közvádas büntetőügyben, amely szerint - a legfőbb ügyész, Polt Péter indítványában, majd az országgyűlés Mentelmi Bizottságának határozati javaslatában leírtak alapján - hivatali vesztegetés elfogadásának és közbeszerzési eljárásban versenyt korlátozó megállapodás bűntettében lehet érintett Boldog István.

A Központi Nyomozó Főügyészség tehát megkapta a határozatot, igazolva, hogy az Országgyűlés 2020. ápr. 6-i ülésén megszavazta Boldog István képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Azonban ezt követően az ügyben nem történt olyan nyomozati cselekmény, amelyről tájékoztatás adható. - írta ma érdeklődésemre a Főügyészség helyettes szóvivője. Csakhogy ennek az információnak az értelmezéséhez tudni kell, hogy az ügyészség - eddigi gyakorlatának megfelelően - csak a már megtörtént nyomozati cselekményekről ad tájékoztatást, a folyamatban lévő vagy tervezett intézkedésekkel kapcsolatos kérdésekre nem ad választ.

Az elmúlt majd' egy hónapban viszont, amióta Boldog képviselőt ebben az ügyben nem védi a mentelmi jog, többeket az is érdekelt volna itt a választókörzetében, hogy mit jelent ez a körülmény a parlamenti munkájára, képviselői tevékenységére nézve. Az Országgyűlés Sajtóirodája ezzel kapcsolatban - kérdésemre - egyértelműen leszögezte, hogy: "A mentelmi jog felfüggesztése a képviselői munkát nem érinti." Ám talán ők sem a fenti fotón látható "munkára" utaltak...

Sebők Emília


Az indítókép forrása: Csányi Tamás (Jobbik) országgyűlési képviselő Facebook-oldala, 2020. ápr. 27.