MEGALAKUL A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Markót Imre polgármester 2019. november 5-ére (kedd, 10 óra) összehívta a város önkormányzati képviselő-testületének alakuló ülését a Városháza dísztermébe. Törökszentmiklós hivatalos honlapján megjelent az ülés napirendjére vett pontok listája és az előterjesztések.

Eskütételek, alpolgármesterek és bizottságok megválasztása, illetmények, tiszteletdíjak megállapítása, valamint a testület Szervezeti és Működési Szabályzatának (SZMSZ) módosításáról szóló előterjesztés megtárgyalása, elfogadása a tematika, ahogyan azt kell.

Átböngészve az előterjesztéseket, meglepetés, hogy Markót Imre - visszatérve a 2006 előtti önkormányzati ciklusok gyakorlatához -, két társadalmi megbízatású alpolgármester megválasztására tesz javaslatot, Révi Attila és Budai Ferenc személyében, ezzel a testületi struktúrában visszaigazolva a választók által leadott szavazatokban tükröződött két erőcsoportos képviseletet. A polgármester általános helyettese Révi Attila lenne.

Az önkormányzati működés kevésbé közismert, de fontos szakmai háttérmunkája folyik a - törvény által kötelezően létrehozandó - bizottságokban. A polgármester előterjesztésében Kiss Márkot javasolja a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság, Kovács Lászlót a Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság, Bihari Józsefet az Oktatási és Kulturális Bizottság elnökének.

Tekintve, hogy az előző képviselő-testület utolsó rendes ülésén, 2019. szeptember 26-án levették napirendről az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról, juttatásáról és költségtérítéséről szóló rendelet módosítását, meghagyva ezt az új testületnek, most erre is tesz javaslatot a polgármester. A polgármester illetményének és költségtérítésének megállapításáról pedig a jegyző előterjesztése kerül a testület elé megvitatásra.

Sebők Emília


Az indítókép Annus Tímea felvétele a képviselői mandátumok ünnepélyes átadásán.