MASZK HIÁNYÁBAN A RENDŐR FIGYELMEZTET, DE FEL IS JELENTHET!

Mindenki köteles üzletben történő vásárlás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni. - hivatalos, kormányrendeleti előírás a koronavírus terjedése elleni közös védekezés érdekében.

A boltok bejáratánál rendben ki is írják, sőt a meggyőzés és talán az érthetőség(?) fokozására helyenként még szemléltető rajzocskát is tesznek a plakátra. Aztán jön a vevő, és mégiscsak bebóklászik az üzletbe maszk nélkül. Tegnap például a Gazdaboltba. Vajon melyik szót nem értette a fenti táblácskán?

A hivatkozott rendelet szerint, aki ennek a - koronavírus terjedését fékező eljárást jelentő előírásnak nem tesz eleget, szabálysértést követ el, és így pénzbírsággal büntethető. De vajon történtek-e már ilyen intézkedések a rendőrség részéről?

A rendelet 2020. május 4-étől érvényes, s ahogyan a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense tájékoztatott, a rendelet hatályba lépése óta - az általános védelmi intézkedés elmulasztása miatt - Jász-Nagykun-Szolnok megyében a rendőrök 42 fővel szemben figyelmeztetést alkalmaztak és 6 esetben szabálysértési feljelentést tettek.

Helyszíni bírságolásról tehát, amiről itt  pár napja a városi pletykák keringtek, a rendőrségi tájékoztatás nem szól!

Sebők Emília


A kép a szerző felvétele.