MANDÁTUMOK ÁTVÉTELE

Ma délután vették át a városi önkormányzat képviselő-testületébe megválasztottak a megbízólevelüket. Öt képviselő az Otthonunk Szentmiklós Egyesület, öten pedig a Fidesz-KDNP jelöltjeként kap helyet a testületben. (Hendrik Zoltán, a 3. egyéni választókerület megválasztott képviselője nem volt jelen a mandátum-átadáson.)

Dr. Szűcs Sándor ügyvéd, a Helyi Választási Bizottság elnökeként az eredmények összegzése után - szólt arról is, hogy a mai napon nem tudnak senkinek mandátumot adni az 1. számú egyéni választókerület képviselőjeként, mert ott az újraszámolás után is szavazategyenlőség mutatkozott a két legtöbb voksot kapott jelöltnél. Ebben a körzetben ezért a Helyi Választási Bizottság időközi választást kell kiírjon a választás időpontjától számított 120 napon belül, hogy a képviselői hely itt is betöltésre kerülhessen.

Markót Imre polgármester a megválasztott képviselőket üdvözlő beszédében legelébb is megköszönte Törökszentmiklós választópolgárainak az önkormányzati választáson való részvételt, mivel az önkormányzatiság mint fontos demokratikus intézmény működését tették ezzel lehetővé. Majd pedig - már nem először - azon reményének adott hangot, hogy mindazok, akik elindultak ezen a választáson, és képviselőségre jelöltették magukat, azzal a céllal tették ezt, hogy munkájukkal ennek a településnek a fejlődését, az itt élők gyarapodását szolgálják.

A polgármester azzal zárta beszédét - talán nem feltétlenül egy ünnepi aktus hangulatába illően, de nagyon is érthetően -, hogy a kampány befejeződött, és hite szerint most már a megbékélés időszaka fog következni. Bízik abban, hogy egyik fél sem fog ezután sem egymástól, sem másoktól olyan tartalmú támadásokat kapni a Facebook-on, mint amilyeneket esetlegesen 2019. október 13-áig kapott. - A magam részéről, mint a nemtelen támadások egyik célpontja és elszenvedője, nagyon is egyet tudok érteni a polgármester szavaival!

Az alakuló képviselő-testületi ülést várhatóan 2019. november 5-én, kedden tartják meg, és ezzel elkezdődhet városunkban a 2019-2024-es önkormányzati ciklus, az abban való tevékenység. A képviselő-testület - a szabályok szerint - az alakuló vagy az azt követő ülésen felülvizsgálja szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletét, a polgármester előterjesztése alapján megválasztja a bizottságok tagjait, az alpolgármestert, és dönt illetményükről, tiszteletdíjukról.

Sebők Emília


A csoportképen láthatók (balról jobbra):

· Az Otthonunk Szentmiklós Egyesület képviselői: Bihari József, Polgár András, Révi Attila, Kiss Márk, Ónodi Erzsébet

· Markót Imre polgármester, az Otthonunk Szentmiklós Egyesület tagjaként

· A Fidesz-KDNP képviselői: Fehér Petra, Budai Ferenc, Kovács László, Ladár György


A fotók Annus Tímea felvételei.