HALASZTÓDIK A HUNYADI ISKOLA FEJLESZTÉSE

Az eredeti terv szerint 2018. december 18-ig el kellett volna készülni az iskolaépületet fejlesztő projekttel. Egyelőre még csak a kivitelezési ajánlatokat várja a tankerület...

A múlt hónapban megjelent a Karcagi Tankerületi Központ építési beruházásra szóló közbeszerzési kiírása a törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére irányuló kivitelezési munkálatok (felújítás és bővítés) elvégzésére. Majd gyors egymásutánban kétszer is meghosszabbították az ajánlatok leadásának határidejét.

Semmiképpen nem siették el, mondhatni, hiszen a projektnyitó rendezvényt 2017 decemberében tartották az iskolában, és az ott elhangzott tájékoztató szerint a projekt fizikai megvalósítása 2017. október 1-jén indul és 2018. december 18-ig tart. Nos, nem kezdődött el és nem fejeződött be a mondott határidőkig.

Az ottani tájékoztatóból lehetett megtudni, hogy a pályázat, amelynek keretében elnyerték a fejlesztéshez szükséges 470,5 millió forintot, a hátránykompenzáció és a minőségi oktatás megteremtését szolgálja, a következőkben összefoglalt tartalmú fejlesztési beruházás segítségével:

Forrás: A Karcagi Tankerületi Központ által 2017. december 15-én kiadott sajtóközlemény

Mindezek eredményeként az intézmény a projekt befejezésekor a módszertani megújulást támogató, hatékony pedagógiai eszközrendszerrel, közösségi terekkel, befogadó iskolai környezettel várja a tanulókat és pedagógusokat. Úgy legyen! De mikor lesz úgy?

A júniusban megjelent ajánlati felhívás szerint 2019. július 8-ig kellett volna leadni az ajánlatokat. Most a kétszeri meghosszabbítás után 2019. augusztus 2-ig várják a jelentkezéseket. De azon nem változtattak, hogy a kivitelezésre nyertes ajánlatot tevő vállalkozó az idei és a jövő évi nyári szünetben (június 10-től augusztus 25-ig) korlátlan munkaterületet kap. Csakhogy az idei nyári szünidőből már csak egy hónap van, és még nem is járt le az ajánlati határidő. A fennmaradó 2-3 hét már nem sokra lesz elegendő, még ha a nyertessel közben, de szinte azonnal meg is kötik a kivitelezési szerződést. A beérkezett ajánlatok kiértékeléséhez azonban a szabályok - értehetően - időt is adnak a beruházónak, így még várhatunk.

Ha tehát lesz nyertes ajánlattevő, a kivitelezés megkezdése már a tanévre fog esni, tanévben pedig csak a tankerülettel történő előzetes egyeztetések alapján folyhat a munka. És utána a vállalkozási szerződés aláírásától számítva 15 hónapig.

Sebők Emília

Az indító fotót 2012. januárban készítette a Google Street View.


Archív fotók az iskoláról: Fotógaléria