KOMPENZÁCIÓS LISTÁS KÉPVISELŐK

A Helyi Választási Bizottság határozott a kompenzációs listán a város önkormányzati képviselő-testületébe bekerülő három képviselőről. A döntés azonban még nem jogerős.

Markót Imre polgármester október 23-án, az ünnepnap estéjén közzétette Facebook-oldalán, hogy aznap 16 órakor jogerőre emelkedett a JNSZ Megyei Területi Választási Bizottság határozata, miszerint Törökszentmiklós 1. sz. választókerületében a 2019. október 13-án megtartott önkormányzati választáson önkormányzati képviselő esetében az első helyen szavazategyenlőség alakult ki. Amiért is a Helyi Választási Bizottság (HVB) ebben a választókerületben időközi választást fog kiírni.

Ugyanakkor a határozat jogerőssé válásával elhárult annak is az akadálya, hogy a HVB megállapítsa a kompenzációs mandátumokat Törökszentmiklóson, és ezt követően a megválasztott önkormányzati képviselők átvegyék a megbízásukat, a Képviselő-testület megalakulhat, és elkezdheti munkáját.

A Törökszentmiklósi Helyi Választási Bizottság a tegnapi napon, 2019. október 24-én hozott határozatával - az érvényes töredékszavazatok alapján - három kompenzációs listás mandátum kiosztásáról döntött:

A határozat ellen a meghozatalától számított 3 napon belül lehet fellebbezni, addig tehát ez a lista még nem jogerős.

Sebők Emília


Az arcképek forrása: 

  • Budai Ferenc és Ónodi Erzsébet esetében a választási kampányban általuk a Facebookon használt fotók
  • Fehér Petra esetében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat honlapján lévő, hivatalos portré