KINYITHAT A STRAND! DE NEM AZONNAL!

Május 4-től, azaz jövő hét hétfőtől vidéken engedélyezett az éttermek, szállodák és kávézók nyitva tartása a kerthelyiségekben, teraszokon. A strandok is kinyithatnak. - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mai online sajtótájékoztatóján. Csakhogy a jogilag érvényesen eligazító rendelet ezzel kapcsolatban még nem jelent meg a Magyar Közlöny online változatában!

Nálunk hagyományosan május 1-je a városi strandnyitás napja. A koronavírus-járvány veszélye mostanára tehát olyan képet mutat, hogy nem kell sokat késlekedni miatta a nyitással. De hogy pontosan mi a terv, arról a strandot üzemeltető Törökszentmiklósi Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Róth Ervin a következőket mondta kérdéseimre válaszolva:

  • A strand kinyitása nem nyilatkozat kérdése. Egyelőre a tiltó rendelet hatályos, ameddig nem lesz egyértelmű a változás, nem tervezzük a nyitást.
  • A leálláskor minden medencét leürítettünk, a teljes gépészetet leállítottuk. Erről a szintről a nyitás nem a közlönyben megjelenő rendelet napjától számítható, hanem - a mi technikai lehetőségeink mellett -, előbb az előírásoknak megfelelő állapotba kell hozni a medencék vizét. Ez néhány napot vesz igénybe a meleg vizes medencéknél. A nyári üzemmódban a nagymedence esetében például egy hét. A teljes próbaüzemet is csak minden medence feltöltött állapotában tudjuk megkezdeni.
  • Mivel hosszú hétvége lesz, ha például hétfőn megismerjük a módosításokat és engednek a szigorításból, akkor legjobb esetben is május 9-én, szombaton tudjuk a termálmedencéket megnyitni, majd május 14-én a hideg vizes medencéket.
  • Az utolsó simításokat végezzük az épületeken és a technikán. A létszám egyelőre megoldott, de az igazi szezonra még bővítenünk kell.
  • A teljes nyitáshoz a Strandbüfének is fel kell készülni, ez is több napot vesz igénybe.
  • Egyelőre várjuk a korlátozások hivatalos feloldását!

Sebők Emília


Az indítókép a szerző felvétele. További strand-fotók a mai borús időben: Fotógaléria