KIÁLLÍTÁSI TOLVAJLÁS?!

Múlt héten egy ismerősömmel beszélgetve megdöbbenve mesélte, hogy látta, amint az Ipolyi Közművelődési Központban a foltvarrók kiállításán az egyik látogatótársa zsebre tett néhány kulcstartót a kiállított apróságokból. 

Nem mert szólni az illetőnek, hogy ez nem szabad hozzáférésű tárlat, nem szabad felhasználású kínáló asztal. Bízom benne, hogy az illető csupán szórakozott volt, és otthon észrevette a véletlenül hozzá került kézimunkákat. Ezeket minden bizonnyal azóta már visszavitte vagy rövidesen visszaviszi az eredeti helyükre... De azért a biztonság kedvéért jeleztem a dolgot az egyik rendezőnek, aki ígérte, próbál üvegvitrint szerezni az apróságoknak.

Úgy gondolom, városunkban "csak" a temetői viráglopás vált rossz hagyománnyá, a kiállítási tárgyakra ezt nem lenne elegáns kiterjeszteni. Jómagam kb. 10 éve rendeztem a városban egy nagyléptékű (nem saját készítésű) kézimunka-kiállítást, és már akkor szembesültem a ténnyel, hogy a látogatók közül akad olyan, aki nem ismeri az ilyenkor kötelező ,MINDENT A SZEMNEK, SEMMIT A KÉZNEK! magatartást.

Tigyiné Ladár Mária


Az indítókép Sebők Emília felvétele.

A nagyszerű kiállítást bemutató fotók itt találhatók: Fotógaléria