KÉZILABDA - KÜLSŐS SZEMÉLY KORRUPCIÓS AJÁNLATA

Kedvenc helyi sportágunk a kézilabda, a város kedvenc csapatai egymás elleni mérkőzésen játszottak 2017-ben, és most a vesztegetés gyanúja lengi körül a meccset. Jó lenne minél előbb, minél inkább tisztán látni, ezért a Fővárosi Főügyészség szóvívőségétől kértem tájékoztatást.

Eszerint a vádnak tárgya, hogy az egyik mérkőzésnél ,,külsős" személy tett korrupciós ajánlatot. A vád azonban nem tartalmazza, hogy kinek a megbízásából, mivel ez nem volt felderíthető. A vádirat NEM tartalmazza azt a sajtóban elterjedt állítást, magyarázatot a történtekre, miszerint , "a Törökszentmiklósi Székács pénzt ígért a győzelemért."

Azzal kapcsolatban, hogy Kovács Béla, a Törökszentmiklósi Székács Kézilabda Egyesület elnöke szerint ők, az egyesület vezetősége semmilyen formában nem értesültek a 2 és fél évvel ezelőtt elkezdett nyomozásról, ehelyett a közelmúltban a sajtóból tudták meg, hogy csapatuk érintett a sportág vesztegetési ügyeiben felállított vádakban, a Főügyészség javaslata, hogy: "Amennyiben az egyesület úgy érzi, hogy az ügyben egyéb érdekelt, a Fővárosi Törvényszékhez fordulhat tájékoztatás kérése céljából."

Sebők Emília


Az ügy első leírása: MEGBUNDÁZOTT KÉZILABDAMÉRKŐZÉS?