KÁBÍTÓSZERÜGYI EGYEZTETŐ FÓRUM ALAKULT

Törökszentmiklóson is megalakult a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) - erről adott tájékoztatást a Polgármesteri Hivatal. 

Az Országgyűlés által 2000-ben elfogadott "Nemzeti Stratégia a kábítószer probléma visszaszorítására" dokumentum alapján 2019. május 16-án megalakult a Törökszentmiklósi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) maga köré gyűjti a terület munkájában érintett állami, önkormányzati, civil és egyházi szerveket, oktatási, nevelési, egészségügyi, szociális intézményeket. Számítanak a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal való együttműködésre is.

Az alakuló ülésen megválasztották a KEF tisztségviselőit, melynek elnöke: dr. Lukács Zsuzsanna igazgatós főorvos, alelnöke dr. Libor Imre jegyző, titkára: Szegő János hatósági osztályvezető.

A KEF alakuló ülése

Jóváhagyták a Szervezeti és Működési Szabályzatukat, mely rögzíti, hogy a szakmai munkacsoport a drogprobléma visszaszorításában négy területen - közösség és együttműködés, megelőzés, gyógyítás és rehabilitáció, kínálatcsökkentés - koordinálja a szervezetek, intézmények e feladatkörben végzett munkáját.

A KEF tagja lehet bármely intézmény, szervezet, amely egyetért a céljaival. A tagság önként vállalt társadalmi megbízatás.