(ISMÉT) JEGYZŐT KERES A VÁROS

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. április 17., vagyis a holnapi nap. Tehát ismét jegyzőt keres a Törökszentmiklósi Polgármesteri Hivatal. De miért is?

A dr. Magyar Attilával kötött, határozatlan idejű közszolgálati jogviszonyra szóló munkaszerződésben meghatározott hathónapos próbaidőnek talán, ha a fele telt el, máris megválik egymástól a hivatal és jegyzője. Ezt látva, azt kell mondanunk, hogy dr. Libor Imre távozása után félő, hogy Törökszentmiklóson újra egymásnak adják majd a kilincset a székükben meg sem melegedő jegyzők. Mint ahogyan volt már itt ilyen időszak. Sajnos.

Márpedig a jegyző nem egy a hivatal - bár magas rangú - hivatalnokai közül, hiszen kiemelt szerepe, jogosítványai vannak. A jegyző vezeti a polgármesteri hivatalt, munkáltatói jogokat gyakorol, dönt a hatáskörébe utalt államigazgatási ügyekben, őrködik a törvényes működés fölött és még számos más, fajsúlyos feladata van az önkormányzati törvény által rátestálva. Nagyon nem szerencsés tehát, ha gyakran cserélődnek a posztot betöltő személyek, hiszen hiába, hogy a szakmai felkészültség az első, csak az lehet eredményes ebben a munkában, aki jól ismeri a helyi viszonyokat is.

A legutóbbi váltáskor, éppen egy felfokozott hangulatú időben, a helyhatósági választások után, egy időközi választást megelőzően kellett jegyzőt szerződtetni. Ment is a háttérben a személyek ajánlgatása: Volt, aki egy ismert, korábban itt már jól bizonyító szakembert javasolt, és voltak, akik dr. Magyar Attila mellett kardoskodtak... 

Sebők Emília 


A dr. Libor Imre és dr. Magyar Attila fotói a Képviselő-testületi ülésekről a T1 Térségi Televízió által készített videófelvételekből való képek.