IDŐKÖZI VÁLASZTÁS 2020. JANUÁR 19-ÉN

A Helyi Választási Bizottság ma délutáni ülésén döntött arról, hogy az 1. számú egyéni választókerületben - a szavazategyenlőség miatti eredménytelenség okán szükségessé vált - időközi helyi önkormányzati képviselői választás 2020. január 19-én, vasárnap lesz megtartva.

Azt a választópolgárt, aki 2019. november 13-án a szavazóköri névjegyzékben szerepel, a Nemzeti Választási Iroda értesítő megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe vételéről. Aki ezt követően kerül a névjegyzékbe, azt a Helyi Választási Iroda értesítő átadásával vagy megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe történt felvételéről.

Mivel ez esetben egy teljesen új választásról lesz szó, amelyen bárki részt vehet, nemcsak az eddigi jelöltek versenyezhetnek a választókörzet képviselői helyéért, azt a jelölő szervezetet, amely jelöltet kíván állítani, be kell jelenteni a Helyi Választási Bizottság elnökénél.

A Választási Iroda az igénylését követően haladéktalanul, de legkorábban 2019. november 30-án adja át az igénylő vagy a jelöltként indulni szándékozó választópolgár részére az általa igényelt mennyiségű ajánlóívet.

Az egyéni választókerületi jelölt állításához szükséges ajánlások számát a Helyi Választási Iroda vezetője állapítja meg 2019. november 14-én. Az egyéni választókerületi jelöltet legkésőbb 2019. december 16-án 16 óráig kell bejelenteni.

A VÁLASZTÁSI KAMPÁNYIDŐSZAK 2019. november 30-tól 2020. január 19-én 19 óráig tart.

Sebők Emília