HOLNAP NYIT A STRAND!

Holnap, azaz 2020. május 23-án, szombat reggel 6 órától mehetünk a törökszentmiklósi strandra! - tette közzé az üzemeltető Kommunális Szolgáltató Kft.

A strand minden nap reggel 6 órától este 20 óráig lesz nyitva. Az úszó-, a pancsoló és az élmény-/gyermekmedence várja a vendégeket. A koronavírus-járvány miatti szabályoknak megfelelően a meleg gyógyvizes medencéket most még nem lehet használni. Továbbá ugyanezen okból a szauna és a szolárium sem üzemelhet egyelőre.

SZABÁLYOK:

A Nemzeti Népegészségügyi Központ különböző védőrendszabályokat, azok betartását írta elő a standfürdők számára. Ezért ilyen intézkedésekkel nálunk is minden bizonnyal találkozni fognak a strandvendégek.

Tekintettel arra, hogy a legnagyobb kockázatot a vendégek közötti közvetlen érintkezés jelenti, a vendégek figyelmét fel kell hívni a helyes fürdőző magatartásra, és biztosítani kell annak betartását. Az ennek érdekében hozott szabályok közül különösen fontosak:

  • Strandfürdők esetén az egy főre jutó pihenőterület nem lehet kisebb, mint 16 m2.
  • A medencékben egy főre legalább 4 m2 vízfelület kell jusson. És a medencében engedélyezett egyidejű fürdőzőszám semmilyen körülmények között nem léphető túl.
  • A fürdőbe csak a fentiek alapján meghatározott számú vendég engedhető be.
A további előírások a Törökszentmiklósi Városi Strandfürdő és Kemping Facebook-oldalán találhatók meg. 

Sebők Emília

A kép a szerző felvétele.