HIVATALOS: ITT VAN A MEGYÉBEN A KORONAVÍRUS!

Az országos tisztifőorvos már egy héttel ezelőtt kimondta, hogy nincs olyan megye, ahol ne találtak volna koronavírus-fertőzöttet. De hogy melyik megyében hol, azt a földrajzi adatok eddigi makacs titkolása miatt továbbra sem lehet tudni! Jászberény polgármestere viszont tegnap este a közszereplői közösségi oldalán közzétette, hogy városukban pozitív lett egy 74 éves asszony koronavírus-tesztje.

Innentől kezdve tehát hivatalosan is rákerült Szolnok megye a koronavírussal érintettek térképére. Az idős hölgyet jelenleg Szolnokon kezelik, a hozzátartozók vizsgálata és a karanténban való elhelyezése folyamatban van. - tette hozzá Budai Lóránt polgármester.

Ha tehát eddig azt láttuk a pandemia.hu nem hivatalos járványtérképén, hogy közeledik hozzánk a fertőzés, akkor mostantól hivatalosan is itt van a megyében!

Az Országgyűlés tegnapi ülésén viszont Orbán Viktor képviselői kérdésre válaszolva megígérte, hogy a helyi védelmi bizottságok a jövőben jobb tájékoztatást adnak a polgármestereknek - például arról, hogy településükön hány beteg vagy fertőzött ember él. Mára ez a tájékoztatási kedv tovább erősödött: A mai naptól változik a koronavírus-járvány magyarországi adatainak közlése, látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegsége(i) is, - olvasható az operatív törzs hivatalos honlapján. Sőt, a beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közölnek!

Ezek szerint már csak néhány óra - közben a www.koronavirus.gov.hu honlap nem lesz elérhető - hogy megtudjuk, mi is a hivatalos adatok szerinti járványhelyzet megyénkben. Jó lenne, ha a város adatait is megismerhetnénk, mert az, amit eddig tudunk a polgármesterünktől, hogy Törökszentmiklóson három házi karanténban lévő személy van, az minden bizonnyal már el is avult adat, hiszen letelhetett a karantén ideje!

Sebők Emília