ELLENŐR MÁR VAN A HUNYADI ISKOLÁRA! ÉS KIVITELEZŐ?

Az eredeti terv szerint 2018. december 18-ig kellett volna elkészülni a pályázati pénzből finanszírozott iskolaépületet fejlesztő projektnek. Ehhez képest 2019 végén még csak műszaki ellenőrt találtak, kivitelezőt nem! Magyarázat persze korábban is volt, most is van...

Sikeresen zárult nemrég az a közbeszerzési eljárás, amelyben műszaki ellenőri szolgáltatásokra keresett vállalkozót a Karcagi Tankerületi Központ, hogy felügyeljék a törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát felújító, bővítő építési beruházást. A nyertes ajánlattevő a szolnoki székhelyű Alföldi Szakértő Kft. A cég összesen nettó 3 millió forint díjért fogja elvégezni a városunkban történő kivitelezési munkálatok felügyeletét. Kérdés, mikortól lesz itt teendőjük...

A Karcagi Tankerületi Központ építési beruházásra szóló közbeszerzési kiírását a Hunyadi Iskola infrastrukturális fejlesztésére irányuló kivitelezési munkálatok (felújítás és bővítés) elvégzésére ugyanis már többször meghosszabbították. A meglévő két szintre kellene egy új emeletet építeni és a meglévő szinteken is átalakításokat végezni a minőségi oktatás feltételeinek megteremtése érdekében.

Az ajánlatok benyújtásának legutóbbi határideje 2019. aug. 23. volt, vagyis már három hónap eltelt azóta, eredményhirdetés még sincs! Ezért ismételten kérdésekkel fordultam Sági István tankerületi igazgatóhoz:

Kérdés: Mi az oka, hogy a többszöri határidő-halasztás után három hónap alatt sem tudtak nyertest hirdetni a kivitelezésre?

Válasz: A közbeszerzési eljárás bírálati szakaszában az ajánlatokat több szempontból szükséges értékelni - szükség szerint hiánypótlásokat is ki kell írni. A bírálati eljárás sikeresen lezajlott, jelenleg az erre vonatkozó jogszabály által előírt ellenőrzési folyamat zajlik.

Kérdés: A vállalkozási szerződés ezek szerint még mindig nincs megkötve a nyertessel? Ez mikorra várható?

Válasz: Csak a közbeszerzési eljárás ellenőrzésének befejezése után kerülhet sor az eredményhirdetésre, ez után tudunk szerződni a nyertes vállalkozóval.

Kérdés: A projekt fizikai megvalósításának határideje a jelenleg hatályos támogatási szerződés szerint 2020. szeptember 30. Így viszont már egy év sem lesz a 15 hónaposra tervezett kivitelezésre, és csak egy nyári szünidő marad, amikor korlátozás nélkül dolgozhatnak az építők! Hogyan fogják ezt a problémát megoldani?

Válasz: A Hunyadi úti iskolában tervezett munkálatok nem fogják zavarni a tanítást. A szerződéskötést és a munkaterület átadást követően a munkálatok időben el tudnak kezdődni és a közbeszerzési eljárásban rögzített 15 hónapos határidőn belül be is kell fejeződniük. 

Sebők Emília


Az indítókép a Miklós TV/Molnár Sándor felvétele a 2017. december 14-én tartott projektnyitó rendezvényről.