ELHUNYT A BALESET ÁLDOZATA

Az elmúlt év decemberében szokatlanul sok közúti közlekedési baleset történt városunkban. És sajnos az egyik súlyos sérülést szenvedett kerékpáros áldozat a közelmúltban - úgy tudni, hogy - a balesetből kifolyólag meghalt. Kérdés, hogy megváltozik-e emiatt a balesetet okozó autós cselekményének minősítése.

Kérésemre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-Főkapitányság Kommunikációs Szervezete korábban már esetleírást adott a Törökszentmiklóson 2019 utolsó heteiben történt balesetekről. Ezek között szerepelt a következő:

2019. december 15-én - Egy törökszentmiklósi lakos 8 óra után a Vásárhelyi Pál úton közlekedett személygépkocsijával. Haladása során, a kihelyezett elsőbbségadás kötelező közúti jelzőtábla ellenére, nem biztosított elsőbbséget az Alatkai út és a Vásárhelyi Pál út kereszteződésénél egy elektromos kerékpárral közlekedő 63 éves férfinek, és összeütköztek. A kerékpáros a személygépkocsi oldalának ütközött. A kerékpáros férfi súlyos sérülést szenvedett a baleset során, és kórházba szállították. - A police.hu beszámolója szerint a baleset után a személygépkocsi vezetője segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság emberei azonnal hozzákezdtek az ügy felderítéséhez, és az aprólékos adatgyűjtésnek köszönhetően rövid időn belül Törökszentmiklóson, egy lakóház előtt rátaláltak arra a fehér színű személygépkocsira, melyre a sértett által megadott leírás ráillett. A házban lakó férfi elmondta, hogy néhány órával korábban valóban ő közlekedett ezzel a személygépkocsival, ezért a 35 éves járművezetőt előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

A balesetben súlyos sérülést szenvedett kerékpárosról most a napokban azt az információt kaptam, hogy: A kerékpáros kórházba került, és - sok szenvedés után - 2020. április elején a balesetből kifolyólag meghalt. Márpedig, ha az áldozat elhalálozása bizonyíthatóan az elszenvedett baleset következménye, akkor az lényegesen megváltoztathatja cselekmény minősítését.

JNSZ Megyei Rendőr-Főkapitányság Kommunikációs Szervezete ezzel kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy ebben az ügyben a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat az elkövető által előidézett veszélyhelyzetben vagy a segítségnyújtásra egyébként is köteles személy által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 

De mert a büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van, egyéb információt a nyomozás érdekeire tekintettel nem adhatnak.

Sebők Emília


Az indítókép a police.hu oldalról származik, és itt csak illusztráció, nem a szóban forgó baleset helyszínén készült.