EGY MENTELMI JOG FELFÜGGESZTÉSE ÉS EGY LEVÉL BOLYONGÁSA

Az Országgyűlés 2020. ápr. 6-i ülésén szavazta meg Boldog István fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A nyomozás azonban nem kezdődhetett meg ellene, mert a határozat kézbesítése meglepően hosszú idő alatt sem történt meg:

Ahogyan arról az Országgyűlés Sajtóiroda tájékoztatott, a Házelnök aláírása után a szóban forgó határozatot 2020. április 9-én postázták a Központi Nyomozó Főügyészségnek. A küldemény azonban 2020. április 21-én még nem érkezett meg a címzett főügyészséghez.

De hogyan lehetséges, hogy egy Országgyűlés házelnöki küldemény, amely vélhetően megkülönböztetett figyelemben részesül a kézbesítés során, ennyi idő alatt sem jut el Budapest egyik kerületéből a másikba?

A Magyar Posta Zrt. Társasági Kommunikációs Osztály kérdésemre ezt válaszolta:

"Az ügyről a konkrétumok ismerete nélkül nehéz tájékoztatást adni, hiszen nem tudjuk a levél azonosítóját. Információkat pedig a levél útjáról csupán ügyfelünknek adhatunk a levél azonosítójának ismeretében.

Általánosságban elmondható, hogy a különböző küldemények kezelésében a feladói és címzetti adatok alapján nem alkalmazunk megkülönböztetést, hanem az igénybe vett szolgáltatás alapján soroljuk: vagyis, hogy hagyományos nem könyvelt, elsőbbségi, ajánlott vagy tértivevényes levélről van szó. Utóbbi két szolgáltatás esetén a levél azonosítószámával lehet nyomon követni a levélküldeményt.

Továbbá szeretnénk megjegyezni, hogy a hivatalnak kézbesített leveleket általában egy központi postázóban veszik át, ahol a leveleket feldolgozzák, szortírozzák és iktatják. Így az is elképzelhető, hogy ebben a fázisban van még."

Most tehát itt tartunk az informálódást illetően. Hogy a levél hol tart, azt nem tudjuk! Majdcsak megérkezik az ügyészségre, és akkor elkezdhetik a nyomozást a közvádas büntetőügyben gyanúsítottként érintett Boldog István, választókörzetünk fideszes képviselője ellen.

Sebők Emília


Az indítóképen a Magyar Posta 1972-ben kiadott fővárosi utcajegyzéke.