BOLDOG ISTVÁN LELKIISMERETE TISZTA – Ő ÁLLÍTJA!

A képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló legfőbb ügyészi indítvány tegnapi hír, az Országgyűlés Mentelmi bizottsága pedig hétfőn már tárgyalja is az ügyet!

Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Boldog István fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. A nyomozás során ugyanis Boldog István, a mi választókörzetünk (Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú egyéni választókerület) országgyűlési képviselőjének érintettsége is felmerült. Az eljárás adatai szerint Boldog István a cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott. - A Polt Péter indítványáról szóló információt tegnap (2020. 04.02.) délután adta közre az ügyészség honlapja, jókora sajtóvisszhangot keltve a hírrel.

Boldog Istvánt is meglephette a hír, mert jó egy napig nem reagált rá. Az MTI-nek nyilatkozott ma délután: Az én lelkiismeretem tiszta - mondta Boldog István a hírügynökségnek. Hozzátette: ezért maga kéri mentelmi joga felfüggesztését, hogy az igazságszolgáltatás előtt tisztázhassa magát.

Afféle betyárvirtuskodásnak tűnik - ami igazán közel áll a képviselőhöz -, Boldog István fellengzős kijelentése, hiszen a legfőbb ügyész kérte a mentelmi jogának felfüggesztését, az ebben dönteni illetékes bizottság pedig nemigen szokott ellenállni az ilyen indítványnak... És nem is vacilláltak sokat: A Mentelmi bizottság már a hétfőn, 2020. április 6-án tartandó ülése napirendjére tűzte Boldog István (Fidesz) országgyűlési képviselő mentelmi ügyét!

Sebők Emília

Az indítókép: Boldog István a parlamentben - fotó a képviselő Facebook-oldaláról. 


A mentelmi jog felfüggesztésére vonatkozó indítványról az első hír: HOPPÁ! A KORONAVÍRUS – A MENTELMI JOG ÉS BOLDOG ISTVÁN