BIZTATÓ HÍREK AZ M4-ESRŐL!?

Az MTI 2018. február 1-jén kiadott hírei szerint:

Az M4-es autópálya mindhárom szakasza elkészül 2020 végére a szerdai (2018. jan. 31.) kormánydöntés értelmében - jelentette be a földművelésügyi miniszter csütörtökön Szolnokon, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének Gazdafórum című rendezvénye előtti sajtótájékoztatón.

Fazekas Sándor elmondta: az M0-s és a Cegléd közötti 44 kilométeres szakasz már 2019-ben elkészül. A Cegléd és Abony közötti 18 kilométeres, valamint az Abony és Fegyvernek közötti 33 kilométeres szakasz építése is véget ér 2020 végére - számolt be.

A kormány négysávos út megépítéséről döntött Törökszentmiklós, Püspökladány és Berettyóújfalu között, a beruházás várható költsége 100 milliárd forint - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten. Lázár János megerősítette, hogy Szolnokot össze kívánják kötni az M0-ás körgyűrűvel. 

Ennyi! De vajon mennyi? Merthogy annyi, de annyi ígéret hangzott már el ezzel az úttal kapcsolatban, ahol az Abony-Fegyvernek szakasz megkezdett építését lassan három éve, hogy leállították. És igen, a forgalom már jó ideje nagyon is indokolttá tenné, hogy Berettyóújfaluig, pontosabban a magyar-román határig legyen négysávos út! Erre már akkor gondolni kellett volna, és ennek megfelelően cselekedni, amikor látni lehetett, hogy Románia is uniós tag lesz. Az onnan jövő gépkocsi és kamionforgalom ugyanis jelentősen megterheli a 4-es utat is!

Csakhogy egyelőre a fenti ígéretek is inkább kampányfogásnak tűnnek, hiszen ha 2020 végére be akarják fejezni az Abony-Fegyvernek szakaszt, akkor hamarosan át kellene adni a munkaterületet az új kivitelező(k)nek. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján azonban nyoma sincs a pályázati kiírásnak. Az Abony-Fegyvernek szakasz egyelőre nulla-halmaz!

Sebők Emília


A téma előző megjelenése: SZÓKARATE AZ M4-ESRŐL