BELESZÁLLT A MŰVHÁZ PADJÁBA ÉS FALÁBA

Aki mostanában a Pánthy út felől megy el az Ipolyi Kulturális Központ mellett, csúnya rombolás nyomait láthatja: Az úttest melletti parkosított sávban egy kis fa alacsonyan letörve, a pihenő pad elemei egy szakaszon széttörve, és ami legmegdöbbentőbb, az épület klinkertéglás fala behorpadva. Mi történhetett itt?

Vannak persze helyi információk is, amelyekből annyi bizton megtudható volt, hogy a közelmúltban különös közlekedési baleset volt itt, ennek lettek áldozatai a környezet egyes elemei és a házfal. Hogy pontosan mi történt, arról a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása ad korrekt beszámolót. Eszerint:

"Egy 18 éves törökszentmiklósi lakos személygépkocsival közlekedett 2019. március 24-én 22 óra körüli időben Törökszentmiklós belterületén. A rendelkezésre álló adatok alapján az egyik kereszteződésben elvesztette uralmát a járműve felett, áttért a szemközti forgalmi sávba, a járdán lévő padoknak ütközött, majd végül egy épület falának csapódva állt meg. A balesetben a személygépkocsiban utazó személyek közül senki nem sérült meg. A rendőrök helyszínbírságot szabtak ki a szabálysértő férfival szemben."

Személyi sérülés tehát szerencsére nem történt, a behorpasztott falról pedig a hozzáértők és az épületet ismerők azt mondják, nem statikailag fontos, terhet viselő épületelemről van szó, csak a külső látványburkolatot érintette a becsapódás. Reméljük, mielőbb rendbe hozzák!

Sebők Emília

A képek a szerző felvételei.