AZ ÜGYÉSZSÉG A LETARTÓZTATÁS MEGHOSSZABBÍTÁSÁT INDÍTVÁNYOZTA!

Fehér Petra önkormányzati és megyei közgyűlési képviselő, valamint másik három terhelt 2020. február 29-ig meghosszabbított letartóztatása időközben véglegessé vált, vagyis a bíróság nem adott helyt az ezzel szembeni fellebbezéseknek. Február 29-ig viszont már csak néhány munkanap van, jogos tehát a felfokozott érdeklődés, ami városunkban, de megyei szinten is várja, mi fog most történni a fogvatartottakkal.

Nos, a Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Településfejlesztési Operatív Programmal (TOP) kapcsolatos pályázatoknál irányított, jogellenesen befolyásolt közbeszerzések, az azokban előnyt szerző vállalkozóktól élvezett jogtalan haszon gyanúja miatt múlt év végén letartóztatásba került négy személy sorsa ebben az ügyben - úgy tűnik - nem azonos módon alakul a továbbiakban. A Fővárosi Törvényszék részéről dr. Szabó József Tamás szóvivő bíró ugyanis érdeklődésemre a következőkről tájékoztatott:

A nyomozást lefolytató Központi Nyomozó Főügyészség azzal az indítvánnyal fordult a Budai Központi Kerületi Bírósághoz, hogy Fehér Petra és K. Ferenc terheltekkel szembeni kényszerintézkedést, vagyis a fogvatartást hosszabbítsák meg további két hónappal! A másik két, letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben ilyen indítvány eddig nem érkezett az eljáró bírósághoz. És ha a vonatkozó törvényi előírásokat nézzük, akkor a február 29-ig rendelkezésre álló idő már nem is lenne elegendő arra, hogy egy ilyen indítványról velük kapcsolatban kellően megalapozott bírói határozatot lehessen hozni.

A Fehér Petra és K. Ferenc (vélhetően a mi Hunyadi Általános Iskolánk több éve húzódó felújításában közbeszerzési lebonyolítóként közreműködő Debköz Kft. ügyvezetője) kényszerintézkedésének, vagyis letartóztatásban maradásának meghosszabbításáról a Budai Központi Kerületi Bíróság még nem döntött! De ügyükben korábban, a bírói döntés meghozatalára - a törvényi előírásoknak megfelelően - elegendő idővel elindult ennek az ügyészségi kérelemnek az elbírálása, így hamarosan várható a határozat.

Sebők Emília


Indítókép: Fehér Petra, egy bölcsőde felújítása utáni szalagátvágó avatáson, 
2019. okt. 3. - Kép Boldog István fideszes országgyűlési képviselő politikusi Facebook-oldaláról.


Az ügyről előzőleg: A LETARTÓZTATÁS MEGHOSSZABBÍTVA!