AZ IDŐSELLÁTÁS DICSÉRETE

Megtörtént az önkéntesek toborzása, és örömmel hallani, hogy tegnap és ma már több 70 év feletti helyi lakost keresett fel fiatal segítőjük. Ő fog az Önkormányzat megbízásából a következő, ki tudja meddig tartó koronavírus-veszélyes időben bevásárolni, receptet kiváltani, csekket befizetni az idős személynek. Átfogó tapasztalatokról természetesen még nagyon korai lenne beszélni, de hogy jól indul a dolog, arról már tegnap beszámolt egy barátunk, pár perccel ezelőtt pedig egy hölgy e-mailjét kaptam meg az alábbi szöveggel:

"Férjemmel együtt igényeltük az Önkormányzat segítségét, a koronavírus miatti "maradj otthon" felhívással egyetértve és azt elfogadva. Ma délután keresett meg az önkéntes segítő hölgy, aki lelkiismeretesen, precízen intézte az általunk összeállított lista szerinti bevásárlást, és postai befizetést. Elismerés és köszönet jár az önkéntes segítőknek és a munkájukat szervező, koordináló polgármesteri hivatali, hatósági munkatársaknak.

Ebben a nehéz időszakban megnyugtató tudni, hogy az emberség, szolidaritás még nem halt ki városunk lakóiból." / Tigyiné Ladár Mária

S. E.


Az indítókép forrása: https://www.koronavirus.gov.hu


Interjú az önkormányzat által a 70 év feletti lakosoknak nyújtandó segítségről: IDŐSELLÁTÁS MEGSZERVEZÉSE VÁROSUNKBAN