A RÉGÓTA ESEDÉKES ÚTFELÚJÍTÁS MÉG VÁRAT MAGÁRA

Ma még nem kezdődött el az út felújítása, de talán már holnap vagy holnapután...

Kengyel alpolgármestere a múlt hét közepén örömmel értesítette a község lakosságát, hogy hétfőn elindul a Martfű-Törökszentmiklós közötti 4629. számú út Kengyeltől Martfűig terjedő részének felújítása. A nagyon rég várt, nagyon szükséges felújítás.

Ám ha Németh Lajos hétfőn a mai napot értette, és mert megkérdeztem: Igen!, akkor sajnos neki is és mindazoknak csalatkozniuk kellett picit, akik oly régen remélik már ezt az útfelújítást. Mi ma kimentünk megnézni a történést, de nem történt semmi! Dologidőben, délelőtt 11 óra tájban egy teremtett lelket, egy árva talicskát nem láttunk a 4629-es úton Kengyel és a 442-es útba való becsatlakozás, a növényolajgyár között.

Erről a beruházásról egyébként hivatalosnak tekinthető információ jó ideje nem jelent meg. Tavaly szeptember elején Magyar Közút Nonprofit Zrt. érdeklődésemre arról adott tájékoztatást, hogy ennek az útszakasznak a felújítása a Magyar Falu Program II. ütem projekt-listájában szerepel, és hogy az ütemterveknek megfelelően a kiviteli tervek elkészültek, a projekt közbeszerzési eljárása szeptemberben elindul. A kivitelezési munka pedig a téli üzemeltetési időszak végét követően, 2020. március 15-e után, a forrás rendelkezésre állása esetén kezdődhet el.

Március 15. után vagyunk és a fejlesztési forrás is most már minden bizonnyal rendelkezésre áll, hiszen Boldog István, a körzet országgyűlési képviselője május 13-án, a helyszínen járva arról beszélt a közreadott videóban, hogy aznap megtörtént a munkaterület átadása a beruházó és a kivitelező között. Az ő ígérete szerint egy héten belül elindulnak a kivitelezési munkálatok. Van még tehát két nap, hogy ez így igaz legyen!

Sebők Emília


A kép a szerző felvétele, a 4629-es út növényolajgyárhoz közeli részén.


Az útról előzőleg: ÚTHÍREK – JÓ HÍREK?