A POLGÁRMESTER EGYEZTET A POSTÁVAL

Kérést továbbítottam pár napja a város polgármesteréhez a rezsiutalványok kézbesítésével kapcsolatban. Hogy próbáljon meg egyeztetni a helyi postafiók vezetőjével a kézbesítés időpontjának előzetes közzétételéről, sok érintettnek megkönnyítve ezzel az utalványokhoz való hozzájutást.

Markót Imrétől ezt a választ kaptam:

"Megkerestem az Ön által kért ügyben a helyi postahivatal vezetőjét. Szabadságon van, a helyettesével tudtam csak beszélni, aki a következőket mondta el: valójában még ők is kevés információval rendelkeznek az utalványokkal kapcsolatban. Pontos ismeretük arról sincs, hogy mikor érkeznek a városba ezek az utalványok, épp ezért nehéz lenne arról tájékoztatást adniuk, mikor kézbesítik.

Azt azonban elmondta, arra törekednek, hogy lehetőség szerint a nyugdíjakkal együtt tudják majd eljuttatni az érintettek számára az utalványokat, így talán nagyobb lesz az esélye annak, hogy mindenki át tudja venni az első kikézbesítés alkalmával.

Azt is elmondta, hogy az első kikézbesítés nem jelenti azt a gyakorlatban, hogy ha valaki nem veszi át, akkor a Kormányrendelet szerint azonnal az Államkincstárhoz kerül majd az utalvány és onnan kell majd átvenni. 10 nap áll rendelkezésre, hogy a kedvezményezett vagy annak meghatalmazottja átvegye még a postán.

Abban maradtunk, hogy a jövő héten visszaérkezik a szabadságáról a postahivatal vezetője, és akkor ismételten keresni fogom őket ebben a kérdéskörben. Addigra már ők is több információval fognak rendelkezni, és az érintett lakosságot is pontosabban lehet tájékoztatni a rezsiutalványok postai kézbesítéséről."

Sebők Emília


A téma első megjelenése: REZSIUTALVÁNYOK KÉZBESÍTÉSE - KÉRÉS A POLGÁRMESTERHEZ