A PIRAMIS-CSÚFSÁG MÁR A PARLAMENTBE IS ELJUTOTT!

Városközponti romhalmazunk, a Piramis-center története már másfél évtizedes. A jelenlegi önkormányzat megpróbált a megoldáshoz pályázati pénzt szerezni! Nem sikerült! 

Nem volt hozzá segítség! Félő, hogy a kormánytól sem jön ehhez támogatás. De Csányi Tamás legalább megpróbálta!

Most folyik az Országgyűlésben a vita Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről. A törvényjavaslat általános vitájában felszólalt Csányi Tamás, a Jobbik országos listán bekerült mezőtúri képviselője. Megemlítette az M4-es gyorsforgalmi út megyénkben húzódó szakasza mielőbbi befejezésének fontosságát is, de ami hozzászólásában kifejezetten Törökszentmiklóst érintette közvetlenül: a városunk központjában éktelenkedő Piramis-csúfság megoldásához kért kormányzati segítséget! Hozzászólásának ezen része a Parlament hivatalos honlapjáról idézve így szólt:

"Engedjék meg, hogy a választókerületi módosító javaslatokra térjek át. Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. választókerületében élek, és örülök annak, hogy mind Turi-Kovács Béla jelen volt az előbb, ha jól láttam, illetve az elnök úr is itt van, amikor ezeket elmondom, hiszen ők is ismerik ezeket a problémákat. Egyetértve Turi-Kovács Béla képviselőtársammal, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlődés nem tűr halasztást, és itt elsősorban az M4-es gyorsforgalmi út befejezésére szeretnék utalni, amely elodázhatatlan az említett okokból; én ezeket most nem ismételném meg.

A választókerületi központunk, Törökszentmiklós azonban szintén érdemel egy kis figyelmet. A városközpont rehabilitációját szeretnénk, ha meg tudnánk valósítani, hiszen Törökszentmiklós 2020-ban ünnepli újjáalapításának 300. évfordulóját. Frekventált helyen, a városközpontban csúfoskodik a Piramis néven elhíresült, félbehagyott épület, aminek a befejezéséhez az önkormányzatnak nem áll rendelkezésére megfelelő fedezet. Azt gondoljuk, hogy mivel európai uniós TOP-os támogatást nem nyert erre az önkormányzat, szükségessé válik egy kormányzati segítség, és a javaslat támogatása esetén Törökszentmiklós, az Alföld egyik legjelentősebb mezővárosa megújul, impozáns, torzóktól mentes városközponttal köszönthetné a jubileumi 300 éves évfordulót. A támogatást kérnénk szépen tehát a költségvetésből megvalósítani."

AZ INDÍTVÁNYT LESZAVAZTÁK!

Csányi Tamás a plenáris ülésen elmondottaknak megfelelően szabályos önálló módosító indítványt is beterjesztett az Országgyűlés elnökének a Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló törvénytervezethez. Ebben módosítani javasolta a Miniszterelnökség Nemzeti Hauszmann Terv elnevezésű célelőirányzatát, oly' módon, hogy az abban szereplő 11 196,6 milliárd forintból csoportosítsanak át 500 millió forintot a mi Piramis-problémánk megoldására.

Beterjesztése szerint a támogatás indokolt lenne, és mivel pártja, valamint az ő megítélése szerint nem csak a Budai Vár érdemli meg a rekonstrukciót, így a Nemzeti Hauszmann-tervből bőven megvalósítható volna Törökszentmiklós belvárosának rendbetétele.

Az indítványt azonban a Költségvetési Bizottságban leszavazták, a bizottság egyik alelnöke, Boldog István, a körzet képviselője is ellene szavazott!

Marad hát a Piramis úgy, ahogy van, sőt napról-napra rosszabb állapotban...

Sebők Emília

Az indítókép a szerző felvétele.

A képviselői hozzászólásra Révi Attila alpolgármester hívta fel a figyelmünket a Facebook-on lévő oldalán.


A Piramisról előzőleg:  HÁZAK ÉS REMÉNYEK. VAGY MÉGSEM…