A MI TŰZOLTÓSÁGUNK IS NYERT AZ ESZKÖZFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATON

A Törökszentmiklósi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság is eredményesen vett részt a katasztrófavédelem önkormányzati tűzoltóságok számára harmadik alkalommal kiírt pályázatán.

Az önkormányzati tűzoltóságok számára meghirdetett eszközfejlesztési pályázaton az ország valamennyi érintett tűzoltósága indult: a 225 millió forint keretösszegre összesen több mint 240 millió forint igényt nyújtottak be. A pályázati feltételeket sikeresen teljesítő önkormányzati tűzoltóságok a kötelezően előírt tűzoltó védőeszközökre és tűzoltótechnikai eszközökre, egyéb tűzoltási és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközökre, valamint a készenlétben tartott gépjárműfecskendő, vagy már meglévő technikai eszköz felújítására nyújthatták be pályázatukat.

A sikeres és gyors bírálati eljárás nyomán a szervezetek idén hamarabb juthatnak a számukra megítélt támogatáshoz. És jó hír, hogy valamennyi önkormányzati tűzoltóság nyert is az eszközfejlesztési pályázaton.

A Törökszentmiklósi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság számára a pályázaton megítélt támogatás közel 4 millió forint, amit főként védőeszközökre költhetnek.

Sebők Emília