A LETARTÓZTATÁS MEGHOSSZABBÍTVA!

A Budai Központi Kerületi Bíróság 2019. november 29-én egy hónapra elrendelte F. P. - azóta országosan is széles körben tudottan: Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés tagja és a Törökszentmiklós Városi Önkormányzat fideszes képviselője - folyamatban lévő büntetőügyben gyanúsítottként való letartóztatását. Az egy hónap most járt le, ezért tájékoztatást kértem a Fővárosi Törvényszék Sajtóosztályától, mi most az ügy várható folytatása. Válaszukban ezt írták:

"a megjelölt ügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság 2 hónappal - 2020. február 29-ig - meghosszabbította a terhelt letartóztatását a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt. A végzés nem végleges.

A kényszerintézkedések időtartamát a bíróság a végzésben határozza meg. Azt "lerövidíteni" nem lehet. A letartóztatás megszüntetésére, vagy enyhébb kényszerintézkedés elrendelésre azonban a hatályos eljárásjogi szabály szerint a terhelt és védője is tehet indítványt, amelyet a bíróság érdemben megvizsgál. Érdemi indoklás nélkül csak a három hónapon belül, ismételten azonos tartalommal benyújtott kérelmek utasíthatók el."

Sebők Emília