A HULLADÉKSZÁLLÍTÁSI KÖZSZOLGÁLTATÁS ZAVARTALAN!

Terjednek a városban is az álhírek, híresztelések, szóbeszédek, fölösleges zavart, feszültségeket okozva. A tegnapi nap egyik "slágertémája" volt a szemétszállítással, értsd a kukázással kapcsolatos aggodalomkeltés.

Széles körben ismertté vált, hogy az egyik kis utcában hatósági házi karanténba került valaki, az egyik ott élő lakos, mivel olyan országból érkezett haza, amelyik a koronavírussal veszélyeztetett helynek minősül. És mert a szokásos gyűjtőnapon ők is kirakták a kukát a ház elé, ezt többen rossz szemmel nézték. - ez a hír járja...

Maradjunk azonban inkább a hivatalos, jogszerű válaszoknál és tájékoztatásnál, ezért megkérdeztem Róth Ervint, a Törökszentmiklósi Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezetőjét erről. Ezt válaszolta:

"Nekünk minden ingatlan elé a járatnapon kihelyezett edényt ürítenünk kell. Nincs mérlegelési lehetőségünk az ingatlanhasználó körülménye alapján. Egyelőre más utasítást nem kaptunk."

A surjányiak viszont tegnap azzal riogatták egymást, hogy talán hozzájuk nem is megy ma a kukásautó, mert annyi minden hallani... Nem tudom, mit hallottak, mert mi itt azt láttuk a városban, magunk is ezt tapasztaltuk, hogy a járatnapon a szokott időben, vagy talán még kicsit korábban is, megáll a ház előtt a kukásautó, és rendben elviszi a szemetet. És hát ma reggel a surjányiakhoz is rendben megérkeztek. De erről is megkérdeztem Róth Ervint, aki ezt a tájékoztatást adta:

"A hulladékszállítási közszolgáltatásban nincs változás, továbbra is a korábban meghirdetett járatrendnek megfelelően végezzük.

Az NHSZ Szolnok viszont határozatlan időre felfüggesztette a hulladékudvarok működését és a kétpói lerakóban sem fogad lakossági beszállítást. A közszolgáltatás, a szerződéses beszállítás azonban ott is zavartalan."

Sebők Emília


Az induló kép a Kommunális Kft. honlapjáról való.