A GYŰRŰ TÖRÖKSZENTMIKLÓSI URA

A Szolnoki Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt vádat emelt egy törökszentmiklósi férfival szemben. - Az ügyről Balázsné dr. Busku Terézia, a Megyei Főügyészség sajtószóvivője adott ki tájékoztatást.

A vádirat szerint a férfit a barátnője még 2018-ban elhagyta és új élettársi viszonyt létesített. A férfi, hogy barátnőjét visszaszerezze, 2019 decemberében egy arany gyűrűt ajándékozott neki és kérte, hogy szakítson az új barátjával. A hölgy a gyűrűt elfogadta, de az élettársi viszonyt továbbra is fenntartotta.

2020. január 20-án délelőtt a vádlott megjelent Törökszentmiklóson az orvosi rendelőben, mert tudta, hogy a nő ott tartózkodik. Szidalmazni kezdte a sértettet és megöléssel fenyegette, ha a korábban adott gyűrűt nem adja vissza neki. A sértett védelmére kelő élettársat szintén életveszélyesen megfenyegette és megpróbálta meg is ütni. Miután ez nem sikerült, dühében az orvosi váróterem gipszkarton falába ütött, melyben 25 800 Ft rongálási kár keletkezett.

A férfi még másnap is a ház felgyújtásával fenyegette meg volt barátnőjét, ha nem kapja vissza tőle a gyűrűt. A sértett nem adta vissza az ajándékot, de értesítette a rendőrséget, akik a fenyegető személyt őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság - amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a vád szerint bűncselekményeket beismeri - ítélje a vádlottat 3 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és 3 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.


Az indítókép a rendőrségi honlapról származik, de ez a gyűrű nem az a gyűrű...