HELYTÖRTÉNET 

A nagy sikerre való tekintettel meghosszabbították a szolnoki Damjanich János Múzeum (DJM) Földrejtette kincsek - Bronzkori leletegyüttesek a Tisza-vidéken című kiállítását, amely nekünk, törökszentmiklósiaknak is fontos...

Most hogy megvolt a Szentmiklósi Napokon a sikeres aratási verseny, ahol az érdeklődők láthatták, milyen is volt a hagyományos kézi betakarítás, megmutatjuk, milyen volt az utána következő munkafolyamat: a cséplés.

Ilyen a régészek szerencséje: Amikor már semmi különöset nem reméltek nálunk a katolikus óvoda telkén folyó feltárásoktól, ma reggel egy közfal alapjának kiásásakor értékes leletre bukkantak!

Lelkes helyi amatőr kutatóink tegnap - bátran mondhatjuk, hogy szenzációs - Árpád-kori leletekre bukkantak a katolikus óvoda építési telkén.

Előkerültek a török kori palánkvár egyes maradványai a Kapisztrán utcában a katolikus óvoda megkezdett építkezésén! Aztán amikor a hivatalos régészeti feltárás tegnap már tulajdonképpenlezárult, a mai napon amatőr (de nem laikus!) kutatókÁrpád-kori leletekre bukkantak!

Érdekességek, különlegességek könyvtörténetünkből - Az Ünnepi Könyvhét alkalmából tartott 2019. június 19-én az Ipolyi Közművelődési Központban előadást Csőke Tibor igazgató helyettes, a Tóth Sándor Helyismereti Gyűjtemény vezetője.