Ahol több kép is van egy témához, ott, ha belekattintasz bármelyik fotóba, akkor megnagyobbodik a kép és leáll az automatikus lapozás, így kényelmesebben és alaposabban meg lehet nézni a fotókat.


A NAP KÉPEI A CSÓNAKÁZÓ-TÓNÁL, 2020. ápr. 6. / 2 kép


A KÉP CÍME: TETŐK 


A NAP KÉPE az Újratelepítési emlékműről, 2020. ápr. 1. 


A NAP KÉPE, 2020. márc. 30. - VIRÁGOS ÚT


A NAP KÉPEI AZ ÜRES VÁROSRÓL, 2020. márc. 29. / 3 kép A kijárási korlátozásról szóló rendelet adta két kivétel lehetőségével élve (az egyéni szabadidős sporttevékenység és számomra az újságírói hivatásbeli kötelezettség) kerékpároztunk a párommal a városban, a képeket eközben készítettem!


VASÁRNAP DÉLELŐTT A KATOLIKUS TEMPLOMBAN, 2020. márc. 29. / 3 kép - A katolikus főtemplomunk minden nap de. 9-től délig nyitva van, a hívek bemehetnek imádkozni. A hitéleti tevékenység a kijárást korlátozó Kormányrendelet szerint is olyan alapos indok, amely jogot ad a lakhely elhagyására. Ma amikor ott jártunk, öten voltak a hatalmas épületben:


A NAP RIASZTÓ KÉPEI, 2020. márc. 28. / 4 kép: DURVA LÉGSZENNYEZÉS A HÁRSFÁS UTCÁRÓL, A SPORTPÁLYA MÖGÜL NÉZVE. VAJON MI LEHETETT? 


A NAP KÉPE: A SZÉKÁCS ISKOLA VIRÁGBAN, 2020. márc. 27.


SZAKÁLLASI VÍZPART KORA TAVASZON, 2020. márc. 19. / 12 kép - Némi kerti hulladékkal ékítve...


FÖLDGÁZT KUTATÓFÚRÁS A BALLAI ÚT MELLETT, 2020. márc. 10. / 8 kép


A NAP KÉPE, 2020. márc. 9.


A NAP KÉPEI (2020. febr. 8.) - A KATOLIKUS TEMPLOMNÁL. MERT NEM TUDOM MEGUNNI! / 3 kép


A NAP KÉPE (2020. febr. 7.) - ALKONYI FÉNYEK


A Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testületei a rendszerváltás óta / 7 kép - Annus Tímea felvételei a Városháza első emeleti folyosóján elhelyezett tablókról


A MAGYAR LABDARÚGÁS NAPJA - A magyar labdarúgó "Aranycsapat" 1953. november 25-én a londoni Wembley stadionban 6:3 arányban legyőzte a hazai pályán akkor már 90 éve veretlen angol válogatottat. A sporttörténeti győzelem emlékére a Magyar Labdarúgó Szövetség 1993-ban november 25-ét A MAGYAR LABDARÚGÁS NAPJÁvá nyilvánította. - Emlékezzünk hát ezen a napon a mi labdarúgóinkra, a miklósi focistákra, azokból a régi évekből, amikor még a Fáklya, ahogy mondják, a helyi értelmiség és a Vasas, a munkások csapata játszotta a játékot (drága párom, Gáborom ott volt, Münz András megfogalmazásában: "szélsebes szélső"). Kevés fotót sikerült összegyűjtenem eddig, ezért örömmel veszem és ide kihelyezem, ha küldenek az olvasók további képeket. - Van néhány felvételem a sportpályán lévő emléktáblákról is. - És néhány kép azokról a találkozókról, amikor már az öregfiúk emlékeztek. /14 kép


FOTÓIM A REFORMÁTUS TEMPLOMRÓL / 8 kép


RÉGI KÉPEK A REFORMÁTUS TEMPLOMRÓL / 5 kép


A NAP KÉPE TEGNAPRÓL, A MÚLTBÓL ITT MARADVA: Három évvel ezelőtt kellett volna elkészülnie az M4 autópályának! A táblán egyébként nemcsak ez az információ félrevezető! A projekten nem volt, nincs uniós támogatás! - A most érvényes ígéretek szerint 2021 végére lesz kész az útszakasz! Igaz, már nem autópálya lesz, csak gyorsforgalmi út és nem megy Fegyvernekig, megáll a Törökszentmiklós-Tiszapüspöki kereszteződésnél.


A NAP KÉPE 55 ÉVVEL EZELŐTTRŐL: Babochay Györgytől kapott információ alapján: A  fotó a szenttamási "öreg" kastély nyugati sarkán készült 1964-ben. A képen az akkori edző, Újházy Zsigmond egyik lovasnő tanítványa van megörökítve színes felvételen. A sorozatban készült felvételek évekig a kastély folyosójának dekorációját szolgálták.


A MÁIG SZERETETTEL EMLEGETETT, A PIRAMIS ÉPÍTÉSE MIATT LEBONTOTT ÓVODA /4  kép- "A kislányom 2005. szeptemberben kezdte ott a kiscsoportot. Kb. két hónapot járt oda, és átkerült a Rózsa téri iskolához az oviba, mert itt elkezdték az épület bontását." - írja Mile Zoltán, aki szinte az utolsó pillanatban készítette ezeket a képeket: 


CSIPKERÓZSIKA-ÁLMÁT ALUSSZA AZ ISKOLA, 2019. júl. 1. / 8 kép - A hajdani Pánthy Leánynevelő Intézet (helyi köznyelvileg: a Zárda), majd Rózsa téri és Kölcsey Általános Iskola épülete még várja megújulását, gimnáziumi kollégiummá alakítását:


A FŐTÉR - KOSSUTH TÉR RÉGI KÉPESLAPOKON, 1908 és 1967 között / 15 kép


A NAP KÉPE a Vásárhelyi Pál utca végén, 2019. máj. 14. --- Vagy másfél évtizede, ha nem több, ez a kis út melletti földdarab az idős Édesanyámé volt, csekélyke mennyiségű kárpótlási jegyeiért vette árverésen. Őszintén örült neki, hogy öreg korára "földbirtokos" lett! De mert megművelni már nem lett volna képes, azt átengedte egy ismerősnek. Csakhogy, amint az sajnos gyakori, elkezdték egyesek itt lerakni suttyomban a sittet! Ők rejtve maradtak, az építési törmelék viszont nem! Jött is a fenyegető felszólítás a polgármesteri hivataltól, hogy a föld tulajdonosa köteles a szemét elszállításáról gondoskodni, mert ha nem, akkor ez lesz meg az lesz... Anyukám, a megtört, beteges kis öregasszony bebotorkált a magasságos hivatalnokhoz, hogy akkor ez most hogy? Képzeljétek, volt megoldás! Az illetékesnek "szerencsére" - bár inkább az övére, mint Édesanyáméra - éppen ilyesmivel is foglalkozó vállalkozása volt, így vállalta, hogy elképesztően drágán és számla nélkül(!) elviszi a sittet... Anyukám ezek után már nem ragaszkodott annyira a kis földjéhez, beadta azt az állami földért életjáradék programba. - Hát, ez jutott eszembe ma, amikor arra jártunk és ezt a táblát láttam a most szemétmentesnek tűnő földecske mellett:


A NAP KÉPEI, 2019. ápr. 30./3 kép - "A mai napon megint lezárult Törökszentmiklóson egy fejezet: Elkelt Cseresnyés doktor úr hagyatéka." - Olyan szívszorítóan szép megfogalmazás, hogy változatlan formában teszem közzé. Fecske Zoltántól kaptam ezzel a szövegkísérettel az általa készített fotókat a hajdani orvosi rendelő berendezéséről. (Nemrég írtam meg itt, hogy árulják a Cseresnyés-villát: ELADÓ A LIPTÁK-/CSERESNYÉS-VILLA


A KOSSUTH TÉR MELLETTI RÉGI ÜZLETSOR - archív képeken/10 kép

A mostani Lottozó helyétől indulnak a képek keleti irányba. Jellemzően a Május 1-jei felvonulások és a már rég elbontott Szovjet Hősi Emlékmű koszorúzásairól (nem azonos időpontban!) készült képek háttereként látjuk a hajdani üzleteket. A legutolsó fotót Wolcsánszky Zsuzsa készítette valamikor a '70-es években a frissen megesküdött párról, mögöttük látszik a legendás Böhm-kocsma kapujának és a Zafír-féle üveg-és edényüzlet kirakatának részlete. Itt fejeződött be az egybefüggő üzletsor.


STRAND-ARCHÍV- Régmúlt idők képei a strandon, a társalgó falán/12 kép


A FELÜLJÁRÓ ÉS A FELHŐK - A BALLAI ÚTON

2019. március 12-én/5 kép


KÖZSÉGHÁZA - TANÁCSHÁZA - VÁROSHÁZA 

A szecessziós stílusban épült városházát 1909. október 31-én avatták fel, akkor községházaként./11 kép, többségükben Kiss Ádám László képeslap-gyűjteményéből  és engedélyével közzétéve 


RÓMAI KATOLIKUS PLÉBÁNIA - Városunk egyik legszebb épülete, 1928-ban épült neobarokk stílusban./10 kép


 A KOSSUTH TÉR, A PARK FELÚJÍTÁS ELŐTT, 2010 OKTÓBERÉBEN 

Ferencz János felvételei - Közreadva Ferencz Jánosné Ráczi Zsuzsa engedélyével/7 kép


A STRAND ÉS A CSÓNAKÁZÓ-TÓ TÉLEN/10 kép