Van a városnak rádiója, nyomtatott hírlapja és programfüzet jellegű magazinja. Szakszerű felmérés nem készült még ezek "fogyasztásáról", de ha nem jutnak el az olvasókhoz, a hallgatókhoz, akkor a hiányt rögtön jelzik a helyiek.

Egyre elnyúló huzakodás, mulasztásos törvénysértés - ekként foglalható össze a történés, amelynek mai fejezetében megint csak nem választott városunk önkormányzati képviselő-testülete alpolgármestert.

Tiszatenyő új, függetlenként megválasztott polgármestere, Mező József 2019. nov. 19-én a település Facebook-oldalán tette közzé, milyen kínos örökséget talált fideszes elődje után, mint mondani szokás, csontvázakat a szekrényben:

Fehér Petra, a Törökszentmiklós Városi Önkormányzata Képviselő-testületének fideszes tagja a Budai Központi Kerületi Bíróság döntése alapján 2019. november 29-étől egy hónapra letartóztatásban van. A testület viszont, úgy tudni, december 19-én rendes ülést tart. Mi a jogi helyzet ebben az esetben?

Lakossági fórumon mutatták be nemrég a Városháza dísztermében a Galambos Park és az Alatkai út bevezető részének fejlesztésére elkészített terveket.

Az önkormányzati képviselő-testület ellentmondásos, az alkalomhoz nem igen illő hangulatú alakuló ülése után 2019. nov. 28-án, csütörtökön jön a következő, már rendes nyilvános ülés. Volna munka, van is sok napirendi pont a meghívóban, de félő, hogy a még be nem töltött posztokért újfent rossz ízű, pártos huzakodás alakul ki.

Egy csöppnyi település és egy nagy cég feszül egymásnak... Kár, hogy győzni kell, kellene... A lakossági fórumon 2019. október 2-án úgy tűnt, a település, az ott élők érdekei kerekednek felül! Most viszont újra a szerződéses határidő látszik erősebbnek, az eső meg már csak olyan, hogy ősz végén gyakran esik...

Lezajlott az önkormányzati képviselő-testület fölöttébb ellentmondásos alakuló ülése 2019. november 5-én, nyomában pedig nemcsak politikai töltésű viták, de jogi félreértelmezések is megjelentek a közösségi oldalon.

Meggyőző többséggel nyerte Markót Imre a polgármester-választást. Bár a jogi ügymenetben még várni kell az új mandátumra, a választóktól már megkapta a bizalmat és a következő öt évre szóló megbízást. Mihez fog vele kezdeni? Erről beszélgettünk.