BEKÖSZÖNTŐ

2019.12.08

Törökszentmiklóson születtem, jó régen. Ide jártam haza a szüleimhez, amíg éltek. Nyugdíjasként ide jöttem haza, hogy ott éljek, ahol megszülettem. Törökszentmiklósi vagyok!

Lakossági fórumon mutatták be nemrég a Városháza dísztermében a Galambos Park és az Alatkai út bevezető részének fejlesztésére elkészített terveket.

Az önkormányzati képviselő-testület ellentmondásos, az alkalomhoz nem igen illő hangulatú alakuló ülése után 2019. nov. 28-án, csütörtökön jön a következő, már rendes nyilvános ülés. Volna munka, van is sok napirendi pont a meghívóban, de félő, hogy a még be nem töltött posztokért újfent rossz ízű, pártos huzakodás alakul ki.

Egy csöppnyi település és egy nagy cég feszül egymásnak... Kár, hogy győzni kell, kellene... A lakossági fórumon 2019. október 2-án úgy tűnt, a település, az ott élők érdekei kerekednek felül! Most viszont újra a szerződéses határidő látszik erősebbnek, az eső meg már csak olyan, hogy ősz végén gyakran esik...

Lezajlott az önkormányzati képviselő-testület fölöttébb ellentmondásos alakuló ülése 2019. november 5-én, nyomában pedig nemcsak politikai töltésű viták, de jogi félreértelmezések is megjelentek a közösségi oldalon.

Meggyőző többséggel nyerte Markót Imre a polgármester-választást. Bár a jogi ügymenetben még várni kell az új mandátumra, a választóktól már megkapta a bizalmat és a következő öt évre szóló megbízást. Mihez fog vele kezdeni? Erről beszélgettünk.

Szétlopták a szociális központot a törökszentmiklósi polgármester asszony emberei, majd közpénzből rendezték a közel 52 milliós büntetést. - ez volt egy interneten megjelent és ma is megtalálható cikk címe 2014.07.27-én. Az akkori, Fideszes városvezetés emlékezetesen nagy botránya volt ez annak idején, meg is járta a nyomtatott és az on-line sajtó...

A következő piaci napon, október 2-án, szerdán már a megújult piacon vásárolhatnak a város lakói. Az ún. Zöld Város projektnek a műszaki kivitelezésen túl azonban van egy támogató, kapcsolódó marketing-fejlesztési része is. - Egyelőre nem túl sikeres felvezetéssel.

Megtörtént a műszaki átadás-átvétel, így hamarosan teljes egészében befejeződik a városi piac felújítása, vevők és eladók használatba vehetik a felújított és az új területeket.