Az összes cikk

BEKÖSZÖNTŐ

2020.01.26

Törökszentmiklóson születtem, jó régen. Ide jártam haza a szüleimhez, amíg éltek. Nyugdíjasként ide jöttem haza, hogy ott éljek, ahol megszülettem. Törökszentmiklósi vagyok!

Szombaton délben még épségben volt a fa, egy nyugati ostorfa (nekünk gyerekkorunkból madármeggy), amikor a Kossuth téren fotóztam. Aztán, akik aznap este 7-8 óra között jártak arra, már a letört nagy ágat látták a földön. 2020. jan. 19-én, vasárnap viszont a fa és környéke is szépen rendbe volt téve, köszönhetően a Kommunális Szolgáltató Kft. gyors...

Egy sétáltatott kiskutyát megölt egy másik, egy nagytestű eb nemrégiben a törökszentmiklósi Sportpálya területén. Szomorú, de egyúttal tanulságos eset. Lássuk a részleteket:

Időközi egyéni választókerületi képviselőválasztás volt ma városunkban: az 1. számú körzet két jelöltje mérkőzött meg, és voksolásukkal Mészáros Zoltánné Dancza Anikót, az Otthonunk Szentmiklós Egyesület (OSZE) jelöltjét tartották - kifejezetten nagy szavazatkülönbséggel - többen alkalmasnak a képviseletünkre.

Telik az idő, megtartatnak sorban az önkormányzati testületi és bizottsági ülések, Fehér Petra, a Fidesz-KDNP pártlistáról bekerült helyi képviselője azonban továbbra sem vesz részt azokon, mert gyanúsítottként meghosszabbított letartóztatását tölti. Miként mások is, akik abban az ügyben gyanúsítottak, ám ők nem törökszentmiklósiak, távollétük nem...

Már csak néhányat alszunk, és szavazunk! Az 1. sz. egyéni választókerületben lakók ismét az urnákhoz járulnak, hogy a január 19-ei időközi választáson végre - remélhetőleg - eldőljön, ki lesz az önkormányzati képviselőjük. Mészáros Zoltánné Dancza Anikó (OSZE) vagy dr. Pataky Tibor (Fidesz-KDNP). Ezzel egyrészt megszűnhet a képviselő-testület...

No, nem politikai irányváltásról van szó, a legkevésbé sem! Közlekedés-szervezési, forgalomirányítási változtatás, amit dr. Pataky Tibor szakjogász az 1. számú egyéni választókörzet Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltjeként választókerületi programjában egyik teendőként jelez.

Egy újonnan érkezőnek minden téma új, és még az is lehet, hogy újszerű meglátásaival segíteni tud megoldani a régi problémákat. Nézzük hát, miket javasolt dr. Pataky Tibor, az 1. számú választókerület Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje 2020. január 11-én, a piacon tartott (sajtó?)tájékoztatójában, és mit tervez a választókerületi programjában...

Egy hét múlva, 2020. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján lesz a "Törökszentmiklós 300" Emlékév nyitórendezvénye. Ekkor kezdődik a Jubileumi Emlékév rendezvénysorozata, amellyel 2021. év Szentmiklósi Napok rendezvényig számtalan alkalom nyílik majd múltunk méltó megünneplésére és megismerésére attól kezdve, hogy 1720-ban, 300 évvel ezelőtt II....

Ötletes, elegáns, újszerű és városunkat jól jellemző. - Ezek a jelzők hangzottak el ma leggyakrabban az ünnepélyes díjátadón a Városháza dísztermében, ahol bemutatták a "Törökszentmiklós 300" logópályázat eredményeként megtervezett végleges logót. Azt a grafikát, amely majd végigkíséri városunk újratelepítése 300 éves évfordulójának megünneplését a...

2020-ban lesz Pánthy Endre születésének 200. évfordulója. A törökszentmiklósi római katolikus egyházközség legnagyobb alakjának emléket állítva, az újonnan megválasztott egyháztanács alakuló ülésén - múlt év decemberében - a 2020-as évet Pánthy-emlékévvé nyilvánította. Méltó kapcsolódás a város újratelepítése 300 éves évfordulójának emlékévéhez.

Az elmúlt év decembere nemcsak az ünnepvárás és ünneplés hava volt városunkban, hanem sajnos a meglepően sok közúti közlekedési baleseté is.

Ahhoz képest, amekkora összegről van szó, meglehetős indulatokat tud kelteni az önkormányzati képviselők tiszteletdíja. Legutóbb éppen annak kapcsán, hogy városunk egyik fideszes képviselője - finoman szólva - sajátos okból nem vesz részt egy idő óta a testület munkájában. De haladjunk sorjában:

A Budai Központi Kerületi Bíróság 2019. november 29-én egy hónapra elrendelte F. P. - azóta országosan is széles körben tudottan: Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés tagja és a Törökszentmiklós Városi Önkormányzat fideszes képviselője - folyamatban lévő büntetőügyben gyanúsítottként való letartóztatását. Az egy hónap most járt le,...

"De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, aki uralkodó az Izráelen; akinek származása eleitől fogva, öröktől fogva van." (Mikeás 5:2)

Elragadtatva hallgattuk az igaz mesét, a résztvevők előadását a Törökszentmiklósi Értékek Klubja november végi összejövetelén arról, miként sikerült megújítaniuk a katolikus templomunk toronyóráit.

Van a városnak rádiója, nyomtatott hírlapja és programfüzet jellegű magazinja. Szakszerű felmérés nem készült még ezek "fogyasztásáról", de ha nem jutnak el az olvasókhoz, a hallgatókhoz, akkor a hiányt rögtön jelzik a helyiek.

Egyre elnyúló huzakodás, mulasztásos törvénysértés - ekként foglalható össze a történés, amelynek mai fejezetében megint csak nem választott városunk önkormányzati képviselő-testülete alpolgármestert.