Az összes cikk

BEKÖSZÖNTŐ

2020.05.24

Törökszentmiklóson születtem, jó régen. Ide jártam haza a szüleimhez, amíg éltek. Nyugdíjasként ide jöttem haza, hogy ott éljek, ahol megszülettem. Törökszentmiklósi vagyok! Ezért is választottam honlapom címének, hogy: www.torokszentmiklosi.hu

Csak járkálunk ide-oda a piacon, nézzük az árut, és kicsit sem emeljük fel a fejünket. Pedig megéri! Az oldalsó épület tetején, aprócska tornyán felfedezhetünk egy kedves részletet, és egyúttal megtudhatjuk a pontos időt. Valamikor nemrégiben ugyanis egy napórát szereltek ide!

Holnap, azaz 2020. május 23-án, szombat reggel 6 órától mehetünk a törökszentmiklósi strandra! - tette közzé az üzemeltető Kommunális Szolgáltató Kft.

Törökszentmiklós első kőszobrát ma reggel értő és féltő kezek leemelték talapzatáról, majd a katolikus templomtérről a restaurátor műhelyébe vitték, hogy ott újjászülethessen mostani siralmas állapotából. A talapzat maradt, mert statikailag renden van, a restaurálása pedig a helyszínen is elvégezhető. A kényes műveletet a Zsindely Kft. szakemberei...

Csányi Tamás (Jobbik) országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult dr. Polt Péter legfőbb ügyészhez annak kapcsán, hogy a sajtóban megjelent hírek és fotók szerint 2020. május 12-én reggel Boldog István országgyűlési képviselő kétpói házánál több autóval tucatnyi ember jelent meg, akik közel két órát töltöttek Boldog képviselő házában.

Optimális esetben van remény a most szombati strandnyitásra, de akkor is csak a hidegvizes medencékre. A veszélyhelyzet időtartama alatt ugyanis nem üzemelhetnek a töltő-ürítő üzemű termálvizes medencék.

Nagyon várjuk már a Hársfás utca elaggott, veszélyesen kikátyúsodott, töredezett úttestjének felújítását, amelyre pályázati forrást nyert tavaly az önkormányzat. A megújult útra azonban még várnunk kell, és megéri a várakozás:

Törökszentmiklós első(!) kőszobrának, az 1755-ben felszentelt klasszikus ábrázolású Szeplőtelen Szűz Máriának már elmosódottra porladt az arca, ahogy glóriája alatt áll a templom előtti tér sarkában! Nepomuki Szent János ugyancsak barokk stílusú kőszobrának fején pedig rést ütött az emberi durvaság és az idő...

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló kormányrendelet tovább enyhítette a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedéseket. Tegnaptól, azaz május 18-tól - Budapest főváros kivételével - nemcsak a teraszokon és kerthelyiségekben ehetünk és lehetünk vendégek!

A fagyizóban, az étteremben nyilván nem tudna a vendég nyalakodni, enni-inni, ha rajta van az arcmaszk. De a vonatkozó jogszabály nem is vár el tőlünk ilyen abszurditást!

Mindenki köteles üzletben történő vásárlás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni. - hivatalos, kormányrendeleti előírás a koronavírus terjedése elleni közös védekezés érdekében.

Boldog István, körzetünk fideszes országgyűlési képviselője az őt is érintő korrupciós botrány kitörésekor még úgy reagált egy ezzel kapcsolatosan ellenzéki képviselők által tartott sajtótájékoztatóra, hogy az csak politikai cirkusz, őt még senki nem kereste. Aztán pár napja mégis a lakásán keresték meg, többen is, nyomozók!

A környékbelieket az Alatkai és a Herman Ottó út találkozásánál az otthagyott szemét zavarja, nekik más kárt nem nagyon okoznak a pecások. Bár már volt, hogy tüzet is gyújtottak a Bicskásnál. Meg hát a rézsűt is koptatják, de ez az üzemeltetőnek okozhat munkát. Bekeríteni mégsem volna jó a tavat. De kérdés mi volna jobb, megtiltani itt a...

Terjed a hír a közösségi oldalon, hogy már büntetnek Törökszentmiklóson, ha valaki egy üzletben maszk viselése nélkül vásárol. Jókora büntetési tételeket említ a szóbeszéd alapján kiszerkesztett Facebook-plakátocska. Az állítás valóságtartalmáról nem sikerült bizonyosságot nyernem, mert csak hallották, mondták...

Átmeneti zárva tartás után ma újra megnyílt Törökszentmiklóson a Hulladékudvar! A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel annyi korlátozás van, hogy egyszerre csak egy ember mehet be a telepre átadni a kivitt hulladékot.

Idősek kora reggel, fiatalabbak 10 óra után, vagyis mindkét korcsoport tagjai olyankor, amikor a koronavírus-járványveszély miatti szabályok szerint nem is vásárolgathatnának a piacon. De mégis ott vannak, az előírt arcmaszkot vagy viselve, vagy nem... Az áru meg közben fonnyad a napsütésben, mert aki a felújított tetőzetet megtervezte, ilyenként...